Afbeelding
PvdA Sliedrecht

Ed Goverde nieuwe wethouder Sliedrecht

29 februari 2020 om 13:02 Politiek

SLIEDRECHT De fractie van de Partij van de Arbeid in Sliedrecht draagt Ed Goverde (62) voor als nieuwe wethouder. Ed Goverde zal hiermee de vacante functie overnemen die ontstond na het vertrek van wethouder Ben van der Plas. Goverde zal zich met onder meer dezelfde aandachtsgebieden bezig gaan houden als Van der Plas.

De nieuwe wethouder heeft jarenlange ervaring in het dagelijks bestuur van de deelgemeente Rotterdam-Charlois, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter, met onder meer woningbouw, wijkontwikkeling, beheer buitenruimte en veiligheid in zijn portefeuille. Daarvoor heeft hij 25 jaar management- en bestuurservaring opgedaan in diverse functies bij een aantal grote woningcorporaties. Dientengevolge beschikt hij over een uitgebreid netwerk en relaties in de politiek en erbuiten, en zowel binnen als buiten de Partij van de Arbeid.

Verder was Goverde ruim 24 jaar actief in het bestuur van voetbalvereniging Spartaan'20 en is er al meer dan 40 jaar een betrokken vrijwilliger. Daarnaast is hij sinds enkele jaren ambassadeur van de KNVB in het district west 2.

Met de beschikbaarheid van Ed Goverde als nieuwe PvdA-wethouder haalt Sliedrecht een ervaren bestuurder binnen met een rood en sociaal hart, die zich - met de typische Rotterdamse mentaliteit van "niet lullen, maar poetsen" – gaat inzetten voor een nog mooier en beter Sliedrecht.

Ed Goverde wordt op 17 maart door zijn oud-collega van de deelgemeente IJsselmonde, burgemeester Bram van Hemmen, beëdigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie