Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Digitale vergaderingen raad Sliedrecht ondertiteld

21 september 2020 om 11:04 Politiek

SLIEDRECHT De gemeenteraad heeft besloten om vanaf 16 september de digitale openbare vergaderingen en bijeenkomsten van de gemeenteraad te ondertitelen. Daarmee zijn vergaderingen ook te volgen voor doven en slechthorenden. Er zijn in Nederland meer dan 1,5 miljoen mensen die niet goed kunnen horen. 

Plaatsvervangend griffier Heleen Vos-Hulleman: ,,Mooi dat de gemeenteraad op deze wijze een kwaliteitsimpuls kan geven aan de dienstverlening voor onze inwoners. Tegelijkertijd is het ook een bijdrage aan een inclusieve samenleving. We hopen op korte termijn live ook de digitale vergaderingen te ondertitelen.”

Nu zijn ook doven en slechthorenden beter in staat deel te nemen aan de lokale politiek en de democratie. Ook kan het een uitkomst bieden voor kijkers in drukke ruimtes, kantoren en stilteruimtes. Vanaf 23 september 2020 voldoet de gemeente Sliedrecht ook aan de vereisten zoals gesteld in de Wet digitale toegankelijkheid.

Hoe werkt het: ga naar de website sliedrecht.raadsinformatie.nl, open de vergadering die moet worden beluisterd, rechts onderin verschijnt een vakje met CC closed caption-knop (CC), klik op dit vakje en kies on (aan) of op off (uit). Alleen de vergaderingen die geheel geïndexeerd zijn, zijn ondertiteld. De ondertiteling is in korte zinnen en bepaalde woorden wordt anders ondertiteld. De ondertiteling is grotendeels fonetisch. De Lockhorst wordt bijvoorbeeld weergegeven als de Lokhorst. Binnenkort worden de vergaderingen van de raad Sliedrecht ook live ondertiteld.

advertentie
advertentie