Ria de Mul (raadslid CU), Tobias Cinjee (Bestuur CU),  Arnoud Spruyt (raadslid CU), Edwin Monster (Bestuur CU)
Ria de Mul (raadslid CU), Tobias Cinjee (Bestuur CU), Arnoud Spruyt (raadslid CU), Edwin Monster (Bestuur CU) ChristenUnie Sliedrecht

Duurzame oplossingen uit Sliedrecht onderweg naar Den Haag

Politiek

SLIEDRECHT Raads- en bestuursleden van de ChristenUnie in Sliedrecht hebben zaterdag mee gefietst in een estafette naar Den Haag. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.   

De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan de regio’s van Nederland. Daarom worden lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Den Haag gebracht. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer werd door meer dan 90 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd. 

Fractie en bestuur stapten afgelopen zaterdag zelf op de fiets om hun lokale oplossing naar Den Haag te brengen. ,,Wij kiezen voor een aarde die we netjes door willen geven aan volgende generaties. Prachtlint draagt hier op een mooie manier aan bij en wij geven deze oplossing mee als inspiratie voor heel Nederland.”

Prachtlint is ontstaan en bedacht in de Alblasserwaard, lokale initiatiefnemers gaan natuurlijke ‘parels’ creëren. Deze parels worden aan elkaar verbonden en zorgen zo voor ecologische verbetering en meer ruimte voor biodiversiteit. Bijen, vlinders en andere dieren zullen hier dankbaar gebruik van maken. ,, Als ChristenUnie Sliedrecht maken we ons hier graag hard voor, niet alleen in de Drechtsteden maar ook landelijk. Op naar het groenste fietsnetwerk van Europa.”

Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden alle lokale oplossingen in ontvangst genomen door Carla Dik en Pieter Grinwis, die alle initiatieven meenam naar Den Haag. ,,Ons ideaal is om de aarde zó te beheren, dat we rekening houden met anderen. We mogen genieten van de aarde en moeten hem netjes doorgeven aan volgende generaties. Al deze lokale oplossingen geven ons hoop dat dat ook echt lukt. Ze inspireren ons, want ze voeden onze hoop en versterken onze daadkracht”, aldus Carla Dik en Pieter Grinwis.   

advertentie
advertentie