Installatie burgemeester Jan de Vries
Installatie burgemeester Jan de Vries Richard van Hoek

De Vries: ‘We zijn United door en VOOR Sliedrecht’

Politiek

SLIEDRECHT Tijdens een buitengewone raadsvergadering werd dinsdagavond burgemeester Jan de Vries geïnstalleerd. Sliedrechts' nieuwe eerste burger kreeg vanwege de maatregelen rondom het coronavirus het ambtsketen omgehangen door zijn eigen vrouw Anja.

Eerder tijdens de vergadering las griffier Rumo van Aalst - op de kop af zes jaar in dienst dinsdagavond het koninklijk besluit voor, waarna Commissaris van de Koning Jaap Smit de eed af nam bij De Vries. Smit vertelde het in zijn functie 'een feest' te vinden om weer een nieuwe burgemeester af te leveren. ,,En voor Jan de Vries was zijn loopbaan een goede opstap naar het burgemeesterschap. Hij is hartelijk, toegankelijk en heeft veel relevante bestuurlijke ervaring. We leven in een tijd van crisis en een kroonbenoemde burgemeester zorgt dan als een stabiliserende factor." Smit riep hierbij nogmaals op om het burgemeestersambt geen gekozen functie te laten worden. Hij prees ook de rol van waarnemend burgemeester Dirk van der Borg, die 'niet even op de winkel kwam passen'. ,,Hij kwam in een voor Sliedrecht onrustige bestuursperiode en heeft rust weten te brengen."

Ook Wouter Kolff sprak als voorzitter van de Drechtsteden tot De Vries en wethouder Piet Vat sprak hem als loco-burgemeester toe. Bijzonder was het optreden van United by Music. De Vries stelde dankbaar te zijn dat hij deze avond in Sliedrecht stond. ,, Al eerder maakte ik van nabij kennis met de Sliedrechtse zorgaanbieder ASVZ. ASVZ streeft voor hun cliënten naar integratie en inclusie. Een ambitie die ik niet alleen als vader van Sanne maar ook als uw burgemeester van harte onderschrijf. Iedereen is inwoner van Sliedrecht en hoort erbij. Ieder van ons heeft een beperking maar ook talenten. Over talenten gesproken. Sliedrecht kent niet alleen top-volleyballers maar ook topmusici, dat hebben we vanavond allemaal kunnen horen. Beste Sliedrechters, vanaf vandaag zijn wij allen verenigd of United. Vanzelfsprekend United by Music. Maar vooral ook, United door en VOOR Sliedrecht."

Installatie Burgemeester Jan de Vries
Installatie burgemeester Jan de Vries
Jan de Vries kreeg de voorzittershamer overhandigd van zijn dochter Sanne.
advertentie
advertentie