Afbeelding
Ditty van Drenth

Ed Grootveld loopt alternatieve Vierdaagse

22 juli 2020 om 09:10 Recreatie

SLIEDRECHT Ed Grootveld zou dit jaar voor de 38ste keer meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Helaas is het wandelevenement afgelast, vanwege de coronacrisis. Gelukkig is er een alternatieve Vierdaagse in het leven geroepen en daar doet Ed aan mee. Via een speciaal hiervoor ontworpen app kan hij het aantal gewenste kilometers lopen in een door hem gekozen omgeving. Hij startte afgelopen dinsdag in Sliedrecht en liep dertig kilometer in de regio. Vrijdag gaat hij in Nijmegen lopen.

,,Ik verwacht daar honderden wandelaars aan te treffen. Ik wil graag toch nog een beetje het 'Nijmeegse Vierdaagse gevoel' ervaren. En de polder heb je op een gegeven moment ook wel gezien."

Ed heeft een paar keer in de omgeving geoefend. Voor de start had hij last van zijn rug, maar hij verwacht de wandelvierdaagse zonder problemen uit te lopen. De Sliedrechter steunt met deze actie een goed doel. Hij heeft al ruim €8.350 opgehaald voor het zendingsechtpaar Peter en Annemarie Dekker in Zuid-Sulawesi. Degenen die een gift willen overmaken kunnen dit bedrag storten op bankrekeningnummer NL 76 ABNA 0484674048 ten name van Stichting Cama Zending, Project Ed loopt voor Sulalam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie