Afbeelding
ANWB

Genomineerden ‘Leukste uitje van Zuid-Holland’ 2021 bekend

24 juli 2020 om 10:17 Recreatie

Twaalf uitjes zijn in de race voor de titel ‘Leukste uitje van Zuid-Holland 2021’. Een vakjury heeft de top 12 vastgesteld. Nu is het aan de leden van de ANWB. Zij kunnen vanaf nu hun stem en steun uitbrengen aan hun favoriete uitje in de provincie via www.anwb.nl/verkiezing.. Wie de winnaars zijn wordt begin volgend jaar bekend gemaakt. Ook twee uitjes uit de Alblasserwaard zijn genomineerd, namelijk Avonturenboerderij Molenwaard en Fluiterboot Biesbosch. 

De top 12 van genomineerde uitjes in Zuid-Holland (in willekeurige volgorde):

1. Avonturenboerderij Molenwaard

2. Archeon - Museumpark

3. CORPUS

4. Vogelpark Avifauna

5. Miniworld Rotterdam

6. Fluisterboot Biesbosch

7. Mariniersmuseum

8. Naturalis Biodiversity Center

9. Jurassic Golf Adventure Park

10. Rien Poortvliet Museum Korendijk

11. Omniversum

12. Museum Volkenkunde

Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ nomineert de ANWB 39 uitjes. Dit zijn uitjes met een bezoekersaantal boven de 450.000. Diergaarde Blijdorp, Duinrell, SPIDO Rotterdam Havenrondvaart, Plaswijckpark, Euromast Rotterdam, Kunstmuseum Den Haag en het Maurtishuis zijn genomineerd namens Zuid-Holland.

Criteria waar de jury en de leden de uitjes op beoordelen: prijs/kwaliteit, sfeer, aanbod, toegankelijkheid voor hele gezin, klantvriendelijkheid en de faciliteiten.

Vakjury bestaat uit: Walter Jonker – Hoofdredacteur Pretwerk.nl, Riëtte Mulder-Lemein – mede-eigenaar Go-Kids, Goof Lukken –Trendwatcher en docent attractieparken management Breda University of applied sciences, Hans van Leeuwen – trendwatcher Pleisureworld, Willem Kraanen – senior adviseur ZKA Leisure consultants en Marlies Ellenbroek – Marketing en Business Development Manager ANWB Eropuit.

De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ wordt georganiseerd door ANWB Eropuit. Dé plek binnen ANWB waar leden inspiratie opdoen voor een leuke dag uit in eigen land. Op www.anwb.nl/eropuit kunnen leden ook tickets voor de leukste uitjes met ANWB ledenvoordeel bestellen.

Esther Coumans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie