Wat geeft meer lol op een zonnige middag als met je vrienden spelen met water.
Wat geeft meer lol op een zonnige middag als met je vrienden spelen met water. Jan Wieman

Kinderen kunnen weer genieten tijdens buitenspeeldagen

24 juli 2020 om 08:40 Recreatie

SLIEDRECHT Vijf weken op rij wordt tijdens de zomervakantie op woensdagmiddag een buitenspeelmiddag in Sliedrecht gehouden. Steeds in een andere wijk van 13.00 tot 15.00 uur zullen allerlei buitenspelletjes gedaan kunnen worden.

door Jan Wieman

Samen voor Sliedrecht en de Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) stellen menskracht en materiaal beschikbaar om de speelmiddagen mogelijk te maken. Samen zijn zij dan ook op 22 juli aanwezig op het grasveld aan het Mozartplantsoen om zo'n 40 kinderen in leeftijd variërend van 3 tot 10 jaar te laten genieten. En dat zij genieten is wel duidelijk, er is geen enkel conflict, zelfs geen kleintje, te bekennen. Het weer werkt mee de zon schijnt het is 22 graden, de meeste kinderen zijn in zwem- of sportkleding.

SPELMOGELIJKHEDEN Er liggen een paar blauwe zeilen op het gras waar met groene zeep een waterglijbaan van is gemaakt. Er zijn grote waterpistolen geen nerfs, emmers, een klein volleybalnet, diverse balspelen, er kan touwtje worden gesprongen, diabolo is ook mogelijk, reuzen zeepbellen worden gevormd met behulp van een touwtje, er is keuze genoeg. Natuurlijk spuiten ze elkaar en ook een paar moeders nat en ja ook Mark van Eijl werkzaam als beroepskracht bij SJOS moet aan de beurt komen, dat laat geen enkel kind dat een waterpistool te pakken kan krijgen zich ontzeggen. Hij krijgt dan ook de volle laag van alle kanten en ondergaat dit onder 'luid protest'. Na een paar minuten heeft ieder kind zich even uit kunnen leven en gaan ze weer verder met elkaar weer nat spuiten. Hier en daar is een ouder, meestal een moeder, ook actief op het speelveld meestal zijn het de wat kleinere kinderen die wat extra aandacht van hen nodig hebben. De vrijwilligers van Samen voor Sliedrecht houden niet alleen toezicht zij delen ook een verpakte consumptie en een pakje drinken uit die vinden gretig aftrek want spelen geeft vaak trek in snoep en maakt dorstig.

,,De kinderen kunnen gratis deelnemen aan de buitenspeelmiddagen, ze hoeven zich niet van te voren aan te melden, er kunnen per wijk maximaal 50 kinderen deelnemen zodat we het overzicht kunnen houden", vertelt Mark. In welke wijk de volgende buitenspeelmiddag wordt gehouden wordt pas bekend gemaakt op de maandag ervoor. Dat gebeurt via sociale media, dus het is zaak om die even goed in de gaten te houden als uw kind ook aan zo'n leuke middag deel wil nemen.

SAMENWERKING Voor SOJS en de mensen van Samen voor Sliedrecht geldt dat de samenwerking als erg prettig ervaren wordt, zij kunnen op elkaars deskundigheid en medewerking rekenen. Activiteiten overlappen elkaar niet meer zoveel omdat er meer afgestemd wordt en het is fijn dat steeds meer organisaties het samenwerkingsverband kunnen vinden en ook aangaan.

Deze zomer zijn er meer activiteiten voor kinderen in de vakantie dan andere jaren omdat er meer gezinnen thuis blijven of kort op vakantie gaan in verband met het coronavirus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie