Afbeelding
Elim kerk

Dominee Van Dijk verbonden aan de Elim kerk

Religie

SLIEDRECHT Predikant Geert van Dijk (NGK) is zondag 15 november tijdens een feestelijke dienst verbonden aan de Elim kerk (GKv) in Sliedrecht. Hiermee is een volgende stap gezet in het samenvoegingsproces van Nederlands Gereformeerde kerk De Ontmoeting en de Gereformeerde kerk (vrijgemaakt) Elim. Vanaf medio 2022 hopen beide gemeenten samen verder te gaan en wordt de breuk die 50 jaar geleden ontstond geheeld. 

De dienst werd geleid door Ds. Albert-Jan Holsappel. Hij was tot december 2019 als predikant verbonden aan de Elim-kerk. In deze dienst kon hij zijn vorige gemeente overdragen aan de nieuwe predikant. De dienst was een bijzonder moment voor Geert van Dijk: ,,Een gemeentelid uit de NGK appte me: ‘Alsof je een vader van een herenigd gezien wordt…’. Dat is wel wat veel eer voor mij, maar het is zeker een voorrecht om in deze situatie in te stappen. Het voelt alsof het allemaal klopt.”

Om Geert en zijn vrouw Germa welkom te heten in de gemeente is er een ‘drive through’ georganiseerd. Alle gemeenteleden kregen de mogelijkheid om - coronaproof - iets persoonlijks te overhandigen. Met een visnet werden de cadeaus, bloemen en tekeningen binnen ‘gehengeld’. Geert en Germa: ,,Het was overweldigend. Vooral de drive through na afloop van de morgendienst was echt een verrassing! Zo veel kaarten, bloemen, tekeningen en cadeaus. Wij voelen ons heel erg welkom.”

Het samenvoegen van twee gemeenten is een mooie en bijzondere ontwikkeling waar beide gemeenten dankbaar voor zijn. Maar het is ook een proces dat met aandacht en compassie moet worden vorm gegeven. Om samen verder te gaan als één gemeente, is er vanuit beide gemeenten één groep samengesteld die alle stappen in kaart brengt en het samenvoegingsproces begeleidt. Dat Ds. Van Dijk nu predikant mag zijn van beide gemeenten zal dit proces heel erg ten goede komen.

advertentie
advertentie