Afbeelding
Annemiek van Wingerden

Training besturen voor Sliedrechtse verenigingen

24 november 2020 om 08:08 Verenigingen

SLIEDRECHT Eind 2020 en begin 2021 biedt het vrijwilligerspunt een training ‘Wat is besturen en hoe ben ik zo effectief mogelijk?’ aan. In 3 online avonden wordt verenigingen en stichtingen in Sliedrecht de mogelijkheid gegeven om zich verder te ontwikkelen op het gebied van besturen. De avonden vinden plaats op maandagavond 14 december, 11 januari en 1 februari.

Avond 1 is zeer geschikt voor nieuwe bestuursleden of net benoemde bestuursleden die zich verder willen verdiepen in besturen en degene die zich alvast wil voorbereiden op een bestuursfunctie in de toekomst. Deze avond zal gericht zijn op de vraag: wat houdt besturen nu allemaal in bij een vereniging en wat heb ik nodig om zo effectief mogelijk aan de slag te gaan? De overige avonden 2 en 3 zijn zo ontwikkeld dat bestuurders aan kunnen haken die al langer bestuurslid zijn. Deze avonden wordt er ingestoken op effectiviteit en het ontwikkelen van korte en lange termijn plannen.

Nog geen bestuurslid maar wel de wens te ontwikkelen op bestuurlijk gebied, ook dan is iemand welkom om deel te nemen. Tijdens avond 3 worden ook nieuwe potentiële vrijwilligers de mogelijkheid gegeven om kennis te maken met de vrijwilligersvacatures die er zijn en te verkennen welke inhoudelijke rol er bij hen past.

De training wordt gegeven door Steef van den Boom, bekend van het Lokaal Sportakkoord in Sliedrecht. Hij heeft jarenlange ervaring met het ondersteunen van verenigingen. Allerlei vraagstukken zijn daarbij de revue gepasseerd van aanpak vrijwilligersproblematiek tot het opstellen van lange termijn beleidsplannen, maar ook begeleiden van fusies tussen verenigingen en effectief en met plezier besturen van een vereniging.

Aanmelding en/of meer informatie: a.vanwingerden@welzijnswerksliedrecht.nl of Bonkelaarhuis: 0184 - 420 539. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie