Leden van Tilburgse verenigingen onthullen de totaalopbrengst van de Grote Clubactie 2022.
Leden van Tilburgse verenigingen onthullen de totaalopbrengst van de Grote Clubactie 2022. Grote Clubactie

Record voor Grote Clubactie, 5 verenigingen uit Sliedrecht dragen bij

3 december 2022 om 12:18 Verenigingen

SLIEDRECHT Met een opbrengst van bijna 13 miljoen euro verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Sliedrecht haalden samen 12.879 euro op. Koning Willem- Alexander gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in. Dit jaar deden in Sliedrecht VV Sliedrecht (8244 euro), Omnisportvereniging Synergos (2445 euro), zwem- en polovereniging DWF (1254 euro), Sliedrechtse LTC (696 euro) , Stichting Dieren Steun (240 euro) mee. Hiervan gaat 80% naar de club.

Algemeen Directeur Frank Molkenboer: ,,Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie.”

De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: ,,Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland een extra financieel steuntje in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken.”

350.000 leden van 5.500 verenigingen gingen samen langs de (digitale) deuren. Of je nu in je clubtenue aanbelt bij de buren of je oom en tante aan de andere kant van het land een appje met jouw verkooplink stuurt. Dit jaar bleek dat men meer dan ooit bereid was om een club te steunen.

Van voetbalvereniging tot fanfare en van gehandicaptenvereniging tot postzegelverzamelaarsclub: de Grote Clubactie is er voor iedereen die, uit liefde voor de club, een steentje wil bijdragen. Voor jong en oud; sport, hobby en cultuur. Voor clubs van 10 tot 3.000 leden. Door heel Nederland, van Groningen tot Maastricht. En de Grote Clubactie is er voor kleine én grote spaardoelen. Al vanaf die allereerste dag is dat zo en zo zal het blijven.

Energieprijzen rijzen de pan uit, inflatie is op een ongekende hoogte en alles wordt duurder. Ook voor verenigingen. De Grote Clubactie maakt het voor clubs mogelijk om ook in deze dure tijden extraatjes te blijven organiseren voor hun leden. Zo kunnen verenigingen nieuw materiaal aanschaffen, vrijwilligersdagen organiseren en nog veel meer. Uit liefde voor de club hebben mensen zich meer dan bereid getoond om een steentje bij te dragen.


    

Fotobijschrift opbrengst 2022: Leden van Tilburgse verenigingen onthullen de totaalopbrengst van de Grote Clubactie 2022.

Het beeldmateriaal en logo zijn rechtenvrij te publiceren en te downloaden via deze Wetransferlink: https://we.tl/t-IRDJOgdwFn


Aanvullende informatie voor de pers:

Over de Grote Clubactie

De Grote Clubactie is dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. De Grote Clubactie helpt clubs met het genereren van extra inkomsten en bouwt zo mee aan een actief verenigingsleven in Nederland. Een lot kost € 3,- waarvan 80% direct naar de vereniging gaat. Op 6 december vindt de trekking plaats.

50 jaar relevant voor het Nederlandse verenigingsleven

Voor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd.

Voor meer informatie neem contact op met:

Nationale Grote Clubactie

Marijke Soeter, Traffic Coördinator.

E-mail: m.soeter@clubactie.nl of bel met: 013-455 28 25 

Vraag ons gerust om extra beeldmateriaal zoals foto’s, video’s of een animatie waarin we uitleggen hoe we werken. De beelden zijn gratis en rechtenvrij te gebruiken in uw publicatie.


Wilt u geen e-mail meer van ons ontvangen? Uitschrijven

Indien deze e-mail verkeerd geadresseerd is, verzoeken wij u vriendelijk deze e-mail zo snel mogelijk retour te sturen en te verwijderen.
--------------------------------------------------------------------
De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.
Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.

BDU aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ontstaan van enige vorm van schade door of ten gevolge van dit bericht..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie