Afbeelding
Marjanne Dijkstra

Nachtafsluiting Papendrechtsebrug in beide richtingen

30 maart 2024 om 14:50 Verkeer en vervoer

REGIO  Rijkswaterstaat voert vanaf woensdagavond 3 april 22.00 uur tot donderdagochtend 05.00 uur een zogenaamde ballastproef uit op de Merwedebrug bij Papendrecht, ook wel Papendrechtsebrug genoemd. De brug is hierdoor in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

De omleiding voor het wegverkeer is langs en boven de weg aangegeven. Het auto- en vrachtverkeer en openbaar vervoer worden omgeleid via de snelwegen A16/A15 bij knooppunt Ridderkerk. Sommige toeleidingswegen kunnen al om 21:00 uur dichtgaan. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat al het verkeer tijdig van de weg is voordat de brug wordt afgesloten. Tijdens de nachtafsluiting van 3 op 4 april is het fietspad gewoon open voor (brom)fietsers en voetgangers. Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over het passeren van de brug zodat de hulpverlening op peil blijft.

De Papendrechtsebrug is aangelegd in de jaren zestig. Vanwege de leeftijd van de brug voert Rijkswaterstaat een constructieve analyse uit van het vaste gedeelte van de brug. Met deze analyse berekenen ze of de brug nog veilig is en voldoet aan de huidige normen en richtlijnen in combinatie met de huidige belasting van de brug. In de afgelopen dagen zijn sensoren aangebracht op de brug om de impact van het verkeer op de brug te meten.

Tijdens de ballastproef worden met twee verschillende vrachtwagens ritten uitgevoerd om deze meetsensoren te kunnen controleren en kalibreren. De meetdata uit deze sensoren worden uiteindelijk gebruikt voor de constructieve analyse van de brug.

Hannie Visser-Kieboom

advertentie
advertentie