Afbeelding
ZHZActueel.nl

Voorlopig vaste openingstijden Baanhoekbrug op woensdag en zondag

16 april 2024 om 09:14 Verkeer en vervoer

SLIEDRECHT De komende tijd is de wachttijd voor fietsers en voetgangers voor de Baanhoekbrug langer dan gewoonlijk. De brug gaat elke zondag tussen 10.15 uur en 11.00 uur open en op woensdag indien nodig voor de scheepvaart tussen 11.00 uur en 11.25 uur. 

De Baanhoekbrug over de Beneden Merwede (tussen Sliedrecht en de Biesbosch) kan sinds medio maart vanwege een storing niet automatisch bediend worden voor de scheepvaart. De nautische bedrijven en recreatievaart ondervinden hier veel hinder van. ProRail heeft in overleg met Rijkswaterstaat, Ov-bedrijf Qbuzz en vertegenwoordigers van de vaarweggebruikers afgesproken om de brug handmatig op de genoemde tijden te openen voor hoge schepen. Dit geldt voorlopig iedere zondag en op woensdag alleen als schepen zich vooraf aangemeld hebben. 

De tijden worden ook aangegeven met borden bij de brug. Fietsers kunnen eventueel omrijden via de Merwedebrug bij Papendrecht (N3) of zij kunnen de waterbus nemen van halte Sliedrecht Middeldiep naar Dordrecht Hollandse Biesbosch (https://waterbus.nl/reisplanner). De inschatting is dat deze situatie in elk geval tot medio mei duurt.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie