Start werkzaamheden Molendijk
Start werkzaamheden Molendijk Richard van Hoek

Rioleringswerkzaamheden aan de Thorbeckelaan

24 september 2020 om 11:04 Verkeer en vervoer

SLIEDRECHT KUIPERS Infra begint maandag 28 september met rioleringswerkzaamheden aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht. De werkzaamheden duren ongeveer drie maanden en worden voor het einde van het jaar afgerond. 

De riolering in de Thorbeckelaan is aan vervanging toe. De riolering wordt vervangen in de Thorbeckelaan vanaf tankstation Dirk van de Broek tot en met een gedeelte van de rotonde met de Lijsterweg. Eerst wordt de straat opengebroken. Vervolgens wordt het oude riool weggehaald en een nieuw, gescheiden, riool aangelegd. De straat wordt weer gedicht met asfalt of bestrating.

Tijdens deze werkzaamheden wordt een weghelft van de Thorbeckelaan afgesloten. Het verkeer kan over de andere weghelft door blijven rijden. Voor de afgesloten weghelft zijn er omleidingsroutes, aangegeven met  borden.

Op dit moment ligt er één rioleringsbuis in de Thorbeckelaan. Dit betekent dat zowel regenwater als vuil water door één buis worden afgevoerd. Dit systeem wordt verwijderd en een gescheiden riool aangebracht. Dit is een systeem dat regenwater gescheiden afvoert van afvalwater. Het regenwater, schoon water, kan op deze manier naar plassen of sloten stromen. Het afvalwater gaat naar de afvalwaterzuivering. Hier wordt het water gezuiverd voordat het terug de natuur in gaat.

Vragen over de werkzaamheden? Neem dan telefonisch contact op met KUIPERS Infra via 078-674 21 87. Ook kan een e-mail worden gestuurd naar de uitvoerder via info@kuipersinfra-strijen.nl.

advertentie
advertentie