Afbeelding
Rijkswaterstaat

Weekendafsluiting bij knooppunt Ridderster

Verkeer en vervoer

SLIEDRECHT Rijkswaterstaat werkt van zaterdag 21 november 19.00 uur tot maandag 23 november 05.00 uur aan de verbindingsweg tussen de A16 en A15 bij knooppunt Ridderkerk-Noord (Ridderster). Tijdens de werkzaamheden is de verbindingsweg van de A16 vanuit Rotterdam naar de A15 richting Europoort, Rotterdam-Zuid en Bergen op Zoom afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten.

Ter verduidelijking van de situatie worden op de verbindingsweg de belijning en de borden met de bewegwijzering richting Europoort en Rotterdam-Zuid/Bergen op Zoom aangepast. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer.

Afsluitingen

Tijdens de werkzaamheden is de verbindingsweg afgesloten van de A16 vanuit Rotterdam naar de A15 richting:

· Europoort;

· Rotterdam-Zuid/Barendrecht (afrit 19a en 20);

· A29 Bergen op Zoom.

Omleidingsroutes

· Vanaf Rotterdam Prins Alexander wordt het verkeer richting Europoort, Rotterdam-Zuid en Bergen op Zoom omgeleid via de A20 -> A4 –> A15.

· Verkeer op de A16 richting A15 Rotterdam-Zuid/Barendrecht volgt via knooppunt Ridderkerk-Zuid de A15 richting Nijmegen en wordt dan via de afrit Hendrik-Ido-Ambacht/Ridderkerk-Zuid (21) naar de A15 richting Rotterdam-Zuid/Barendrecht geleid.

· Verkeer op de A16 richting A15 Europoort volgt de A16 naar Breda en wordt dan via de afrit Hendrik-Ido-Ambacht (23) naar de A15 richting Europoort geleid.

Gele borden geven de omleidingsroutes aan. De planning is onder voorbehoud. Bij slecht weer worden de werkzaamheden verplaatst naar het weekend van zaterdag 28 november 19.00 uur tot maandag 30 november 05.00 uur.

De werkzaamheden maken deel uit van het landelijke programma file-aanpak. De zorg voor vlot en veilig verkeer op de Nederlandse wegen is het dagelijks werk van Rijkswaterstaat, in nauwe samenwerking met andere wegbeheerders, hulpdiensten en andere partijen. Vanuit de dagelijkse praktijk weet Rijkswaterstaat wat de oorzaken, aard en achtergronden van files zijn. Hierdoor kan Rijkswaterstaat goed inschatten welke concrete maatregelen snel inzetbaar zijn en op korte termijn een merkbare verbetering voor de weggebruiker opleveren. Doordat steeds meer technologische innovaties beschikbaar komen, is het ook mogelijk het verkeersmanagement slimmer en effectiever te maken.

advertentie
advertentie