kade-artikel wereldwinkel
kade-artikel wereldwinkel Dick de Jong

Wereldwinkel Sliedrecht gaat sluiten

Winkels

SLIEDRECHT Na ruim 25 jaar in Sliedrecht aanwezig te zijn geweest gaat de Sliedrechtse Wereldwinkel met ingang van 1 september haar deuren sluiten.

Ondanks de zeer goede verhouding met de verhuurder van de winkel heeft het bestuur moeten besluiten geen nieuw huurcontract meer aan te gaan. Er is voor de toekomst gewoon onvoldoende zekerheid dat de winkel op een gezonde manier opengehouden kan worden.

Een woordvoerder van de Wereldwinkel meldt: ,,Door de gemiddelde leeftijd van het bestuur en de vrijwilligers is de continuïteit op langere termijn niet gewaarborgd. Anderzijds vertoont ook de omzet van onze fair-rade producten en cadeaus een dalende tendens. Daarin zijn wij wel teleurgesteld, omdat het er toch in principe om gaat dat de allerarmsten in de wereld geholpen worden, door de verkoop van hun artikelen tegen een eerlijke prijs mogelijk te maken. Onze dank gaat vooral uit naar onze trouwe klanten, die het mogelijk hebben gemaakt dat we meer dan 25 jaar in Sliedrecht een Wereldwinkel in stand konden houden. Ook zijn we blij met de Winkeliersvereniging van de Kerkbuurt, die ons altijd ondersteund heeft. “

Vanaf 1 juni start de opheffingsuitverkoop, waarbij de cadeau-artikelen tegen een zeer lage prijs gekocht kunnen worden. Tot 1 september kunnen ook de bekende Woord en Daad postzegels bij de winkel aan de Van Goghstraat 87 worden gekocht.

advertentie
advertentie