Ondertekening contract Ton Spek, Gemeente Sliedrecht
Ondertekening contract Ton Spek, Gemeente Sliedrecht Richard van Hoek

Samen werken aan fijn wonen in Sliedrecht

1 februari 2021 om 11:20 Wonen

SLIEDRECHT Wethouder Ton Spek, directeur-bestuurder Liesbeth Marchesini van Tablis Wonen en voorzitter van huurdersorganisatie SliM Wonen Gerard Kraaijeveld tekenden afgelopen week de prestatieafspraken die zij voor 2021 en 2022 met elkaar hebben gemaakt.

De drie partijen willen dat mensen met een smalle beurs plezierig kunnen wonen in een sociale huurwoning. Zij willen dat die woningen goed onderhouden zijn, dat de woningen een betaalbare huur hebben en duurzaam zijn. En de woonomgeving ziet er ook nog eens prettig uit.

Zo willen de Gemeente, Tablis Wonen en SLiMWonen dat iedere inwoner prettig kan wonen in de woning die bij hem past en dat de woonlasten betaalbaar blijven. In de prestatieafspraken staat dat wat de richting is voor 2021 en 2022. De prestatie afspraken worden nu uitgewerkt in acties. De prestatieafspraken gelden daarom tussen gemeente en Tablis Wonen en SLiMWonen.

Woningen zijn schaars in de Drechtsteden. Dat merken de inwoners die een sociale huurwoning zoeken. Zij hebben over het algemeen een minimuminkomen of net iets meer. Vaak moeten ze lang zoeken, want er komen weinig woningen vrij. Soms komt dit omdat mensen met een hoger inkomen in een sociale huurwoning wonen. Zij willen misschien wel verhuizen naar een duurdere woning. Maar die zijn er te weinig in Sliedrecht. De gemeente wil daarom de komende 20 jaar 2500, vooral wat duurdere, woningen bouwen in Sliedrecht. De gemeente hoopt dat de mensen met een hoger inkomen dan verhuizen naar duurdere woningen. Dan komen er sociale huurwoningen vrij. Als er 2500 nieuwe woningen gebouwd worden dan komen er ook nog een aantal nieuwe sociale huurwoningen. Sliedrecht gaat de landelijke norm volgen van 30% sociale huurwoningen.

In de toekomst gaan alle woningen in Sliedrecht van het aardgas af. Daarom sluiten we de komende jaren veel woningen aan op het warmtenet. Ook een groot deel van de woningen van Tablis Wonen.

Het is belangrijk dat alle inwoners in Sliedrecht fijn kunnen wonen. Sommige inwoners kunnen daarbij een steuntje in de rug gebruiken. Dat steuntje krijgen ze van gemeente en organisaties voor welzijn en zorg en in sommige gevallen ook van buurtbewoners. Met de nu gemaakte prestatieafspraken zetten Tablis Wonen, SLiMWonen en de gemeente zich in voor betaalbare en duurzame woningen in fijne wijken. Om dit te kunnen bieden is het belangrijk om verschillende soorten woningen te bouwen in Sliedrecht. Alles bij elkaar moeten de prestatieafspraken ervoor zorgen dat de huurders van Tablis Wonen straks nog prettiger in Sliedrecht kunnen wonen.

Afbeelding
Ondertekening contract Gerard Kraaijeveld, Gemeente Sliedrecht
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie