Afbeelding
Simone de Geus

Zorgcentrum Parkzicht gaat verbouwen

20 februari 2021 om 11:56 Wonen

SLIEDRECHT Zorgcentrum Parkzicht van Waardeburgh wordt komend jaar grondig verbouwd. De verbouwing is gegund aan Aannemingsbedrijf Stam en gaat vanaf 1 maart van start.

De ouderen die tegenwoordig naar zorgcentrum Parkzicht in Sliedrecht verhuizen, hebben vaak meer intensieve en andere zorg nodig dan een aantal jaar geleden. Annelies van de Ree, manager integrale zorg van Parkzicht, vertelt: ,,De vraag naar verpleeghuiszorg zal in de toekomst steeds meer toenemen. Het zorgcentrum wordt daar nu volledig op ingericht. Meer ruimte en meer bewegingsvrijheid zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Dat vergroot ook meteen al het welzijn van de huidige bewoners.”

MEER RUIMTE Op elke etage worden grotere woon-leefruimtes gecreëerd. De tweede en derde etage worden ingericht als kleinschalige leefgemeenschappen voor mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Op de eerste etage wordt een woongroep voor mensen met somatische aandoeningen gecreëerd en zal een aantal kamers worden ingericht voor kortdurende opnames. Uiteraard heeft elke bewoner de beschikking over een eigen appartement met alle bijbehorende faciliteiten.

VERBINDINGSBRUG Aan de voorkant van het zorgcentrum zal een loopbrug worden gebouwd aan de tweede en derde etage. Daardoor kunnen de bewoners op die etages straks helemaal rondom lopen. Zeker voor bewoners die sterk de drang hebben om zich te bewegen, ontstaat er veel meer beweegruimte.

Met meer ruimte en de inzet van technologie kunnen ook bewoners met dementie straks leven in vrijheid. Dat is een unieke wijze van zorg verlenen die al wordt toegepast in verpleeghuis Overslydrecht van Waardeburgh. Het uitgangspunt is dat bewoners met dementie, die hun leven lang zelf hun leven konden vormgeven, ook in deze fase van hun leven vrijheid kunnen ervaren en beleven.

De bouwplanning is deels afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De gezondheid van de bewoners heeft altijd prioriteit. Daarom worden ook extra maatregelen getroffen. De afdeling die wordt verbouwd, wordt geïsoleerd van de rest van het gebouw. En aan de buitenzijde van het zorgcentrum wordt een bouwlift geplaatst voor bouwvakkers en voor de aanvoer van materialen. Op deze manier worden de contactmomenten tussen bewoners en medewerkers met bouwvakkers tot een absoluut minimum beperkt.

Info: www.waardeburgh.nl/verbouwing-parkzicht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie