Het wooncomplex aan de Joost van den Vondelstraat in Sliedrecht
Het wooncomplex aan de Joost van den Vondelstraat in Sliedrecht Mooiland

Woonzorg Nederland koopt Vondelflat in Sliedrecht van corporatie Mooiland

1 december 2023 om 10:17 Wonen

SLIEDRECHT Woonzorg Nederland koopt het wooncomplex aan de Joost van den Vondelstraat in Sliedrecht. Huidige eigenaar is woningcorporatie Mooiland. Met de aankoop kan Woonzorg Nederland senioren blijven voorzien van geschikte huisvesting in Sliedrecht.

De Vondelflat is gebouwd in 1972 en is in 2017 grondig gerenoveerd. Het complex bestaat uit 79 identieke sociale huurwoningen, een bedrijfsruimte op de begane grond, waar een fysiotherapiepraktijk is gevestigd, een ontmoetingsruimte, een fietsenstalling en een scootmobielruimte. En ook in de directe omgeving zijn veel voorzieningen aanwezig. Het wooncomplex met alle faciliteiten sluit goed aan bij de ambities van Woonzorg Nederland om passende huisvesting voor senioren te realiseren en behouden.  

MOOILAND TREKT ZICH TERUG UIT SLIEDRECHT

Woningcorporatie Mooiland heeft de samenwerking opgezocht met Woonzorg Nederland om de locatie over te nemen. Een groot deel van de sociale huurwoningen van Mooiland staan in Noordoost-Brabant, Gennep en in Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen. Mooiland heeft ook woningen buiten dit focusgebied en daar is het bezit sterk versnipperd. Andere woningcorporaties kunnen hier met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom trekt Mooiland zich geleidelijk terug uit deze gebieden. Dat doen zij door woningen te verkopen.  

Carly Jansen, bestuurder Mooiland: ,,Bij de verkoop van het wooncomplex aan de Joost van den Vondelstraat in Sliedrecht zochten we naar een verhuurder die deze woningen ook in de toekomst behoudt voor de senioren doelgroep. Deze verhuurder vonden wij in Woonzorg Nederland. Zij weten wat er speelt en kunnen hier meer betekenen voor de huurders. Dat is voor ons een belangrijke overweging in de verkoop.”  

Woonzorg Nederland heeft daarmee ingestemd en is met ingang van 30 november 2023 eigenaar van het wooncomplex.

,,We zijn blij dat we De Vondelflat kunnen toevoegen aan ons woningbezit. Met de aankoop kan Woonzorg Nederland senioren blijven voorzien van geschikte huisvesting in Sliedrecht”, aldus Woonzorg Nederland bestuursvoorzitter Cees van Boven.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Profielfoto Louis van Oort

Louis van Oort

advertentie
advertentie