Carolien Verdonk.
Carolien Verdonk. Eline Lohman

Open dagen bij Distel & Mirt op vrijdag 26 april en zondag 28 april

11 april 2024 om 15:32 Zakelijk

GORINCHEM Om haar liefde voor bloemen en planten met het publiek te delen, houdt Carolien Verdonk van bloemenwinkel Distel & Mirt op het Eind in Gorinchem twee open dagen. Eentje op vrijdag 26 april en eentje op zondag 28 april.


door Eline Lohman

Al wanneer je aan komt lopen bij Distel & Mirt merk je: hier huist iemand die een ware passie heeft voor alles dat met bloemen en planten te maken heeft. Fleurige bloemetjes stralen je voor het pand al tegemoet en eenmaal in het atelier van Carolien word je omgeven door een kleurrijke bloemenzee waarin iedereen ongetwijfeld iets van zijn of haar gading kan vinden.


AANGEKLEDE TAFELS

Dat laatste kan tijdens de twee open dagen die Carolien houdt. Meerdere keren per jaar zet zij haar deuren open voor mensen die rond willen kijken en dat kan weer op 26 en 28 april. De stadstuin is open en de tafels zijn gedekt met mooi servies en aangekleed met de fijnste bloemen. Het thema is dan ook ‘aangeklede tafels’. In het atelier zijn ook talloze bloemen te bewonderen en te koop, evenals vintage woonaccessoires. Wie liefhebber is van zijden bloemen, kan zijn of haar hart ophalen bij Distel & Mirt. Carolien heeft namelijk de grootste collectie van Gorinchem! Voor speciale prijzen tijdens de open dagen.


SFEER PROEVEN

Het openen van haar deuren is een waar succes, merkt Carolien. ,,Ik houd drie of vier keer per jaar een open dag om mensen sfeer te laten proeven. Normaal gesproken ben ik alleen open op afspraak, dus kunnen mensen niet zomaar binnenlopen. Dat kan op 26 en 28 april wel. Ik merk dat mensen nieuwsgierig zijn naar mijn bloemenzaak en dan is dit een unieke gelegenheid om langs te komen. Eerdere open dagen zijn goed bezocht en hadden als thema ‘zijde’ en ‘rouwbloemwerk’. Nu het voorjaar is en het lekkerder weer wordt om buiten te zitten en je te omringen met bloemen, heb ik gekozen voor de aangeklede tafels met servies en uiteraard bloemen.” Over het voorjaar gesproken: er zijn allerlei trends te zien op het gebied van bloemen. Zo kom je dit voorjaar de magnolia en tulpen veelvuldig tegen. Lekker veel kleur, alles mag!


VAN POT TOT PLANT

Vakmanschap, passie en creativiteit zijn kernwoorden bij Distel & Mirt. Het assortiment beperkt zich niet tot exclusieve bloemen en planten maar ook mooie merken zoals, Des Pots, Craftz ,4oHome, alsmede exclusieve potten van pottenbakkers, unieke vintage, Mobach en meer is bij de zaak van Carolien te vinden. Zij is met name gespecialiseerd in rouwwerk.


WORKSHOPS

Carolien geeft ook workshops, voor maximaal acht personen. Kleine groepjes, zodat er genoeg persoonlijke aandacht is en je je helemaal kunt richten op het bloemwerk dat je maakt. Het is ook mogelijk om bij Carolien aangesloten cursussen bloemschikken te volgen.


AANMELDEN OPEN DAGEN

Voor wie benieuwd is naar de mogelijkheden die Carolien kan bieden op het gebied van bloemwerk: binnenkort gaat de webshop ateliercarolienverdonk.nl online, met mooie spullen. De bloemenwinkel is geopend op afspraak en bereikbaar op 06-38148835. Voor de twee open dagen, die plaatsvinden van 11.00 tot 16. 00 uur, bij voorkeur van tevoren aanmelden zodat Carolien ongeveer weet hoeveel mensen er verwacht worden. Dit kan via het e-mailadres info@distelenmirt.nl of via het mobiele nummer.

Eline Lohman

advertentie
advertentie