,,Drie elf bekt lekker en het hoort gewoon bij mij. Net als deze zaak.
,,Drie elf bekt lekker en het hoort gewoon bij mij. Net als deze zaak." Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Passie voor gastvrijheid en koken

14 november 2019 om 12:01 Zakelijk

SLIEDRECHT Het oude pand van Kom Aan Tafel! aan de Kerkbuurt heeft niet lang leeggestaan. Half juli opende Corrie Muller de deuren van Stadskaffee 311. ,,Mijn vak is horeca, mijn passies zijn koken en gastvrijheid."

door Suzanne Heikoop

Een echte horecavrouw, dat is Corrie Muller. De eigenaar van Stadskaffee 311 werkte jarenlang in de sector; ze startte zaakjes op en droeg ze vervolgens weer over. Corrie: ,,Soms vond ik het overdragen echt lastig, dan liep een bedrijfje goed en had ik het er goed naar mijn zin. Het overdragen was een keuze, net als het nu mijn keuze is om hier te blijven en dit echt op te bouwen als mijn eigen zaak, met een eigen stempel."

Toen Muller drie jaar terug stopte in de horeca, ging ze helpen in Marie Olief, de tweedehands kledingwinkel van een vriendin. ,,Het pand kwam leeg en ik kende de eigenaar. Die kwam op een gegeven moment vragen of ik iemand wist voor het pand. Ik stuurde hem langs een bekende, maar daar kwam uiteindelijk niets uit. Toen zei een vriendin: 'Je moet het zelf gaan doen!'. Ik kwam thuis en legde het voorzichtig bij mijn man neer, die met zulke beslissingen altijd heel behoudend is. 'Dat moet je doen!', zei hij enthousiast. Toen is het gaan leven en kwamen er spannende tijden met de financiering, leveranciers en het klussen. Dat ging allemaal goed en half juli kon Stadskaffee 311 zijn deuren openen."

GASTVRIJHEID Omdat Corrie de zaak in juni opende, kon er in de eerste maanden rustig opgestart worden. ,,Er worden in het begin altijd fouten gemaakt, maar omdat het rustig was, werden de fouten al gecorrigeerd voordat ze de keuken konden verlaten. Geleidelijk aan begon het te lopen met nieuwsgierige gasten en vaste klanten. Mensen beginnen ons nu ook te vinden voor feestjes en kerstborrels." Gastvrijheid staat bij Corrie op nummer één. ,,Mijn vak is horeca, mijn passies zijn koken en gastvrijheid. Er staan kookboeken door de hele zaak, waar gasten regelmatig in bladeren. Ook het personeel moet achter mijn visie staan. Gasten moeten zich echt welkom voelen, wat ze hier ook komen doen."

De gastvrijheid wordt ook in het voedsel doorgevoerd. ,,Goed en lekker eten is ook een vorm van gastvrijheid. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de beste koffie en thee, die ik vond bij een branderij in Deventer. De zalm kopen we zelf bij een rokerij op Urk. Ik ben zelf ook voorjager; met mijn hond haal ik het door de jager geschoten wild op. Daardoor is lokaal wild ook een terugkerend gerecht. Verder serveren we vooral klassiekers bij lunch en diner, met wat bijzondere dingen, zoals flatbread met blauwe kaas en vijgen of wagyu burgers."

311 En 311? Corrie lacht: ,,De combinatie 311 blijft in mijn leven terugkomen. Het is de geboortedag van mijn vader en ik ben op die datum getrouwd, mijn schoonmoeder is van 11-3. Drie elf bekt lekker en het hoort gewoon bij mij. Net als deze zaak."

a STADSKAFFEE 311, Kerkbuurt 32 in Sliedrecht, www.stadskaffee311.nl, 0184 776 762

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie