Marilyn en Mark stoppen met Shoeby, maar de winkel gaat door met een nieuw team.
Marilyn en Mark stoppen met Shoeby, maar de winkel gaat door met een nieuw team. Shoeby Sliedrecht

Echtpaar stopt met Shoeby

18 september 2020 om 15:11 Zakelijk

SLIEDRECHT Marilyn van Oosterhout en Mark Brouwers stoppen op zaterdag 26 september als franchisenemer bij Shoeby, maar de winkel in de Kerkbuurt blijft gewoon open. Kledingconcern Shoeby gaat zelf met de winkel door. Marilyn stond voor de keuze om er nog een aantal jaren bij te tekenen, maar haar ‘zorghart’ riep luider dan haar ‘fashionhart’.

Marilyn: ,,Alles kwam heel toevallig bij elkaar. Ik ben opgeleid als kinderverpleegkundige, maar heb tien jaar geleden de stap gezet om op franchisebasis deze Shoeby te runnen. Dat heb ik met heel veel plezier gedaan. Alleen is het nu coronatijd en voel ik meer en meer hoe het is om in de zorg te werken. Ook stond ik voor de beslissing om al dan niet een nieuw contract aan te gaan. Ik heb uiteindelijk toch besloten om hier te stoppen en mijn zorghart weer te laten spreken. Mijn man Mark, die de laatste jaren ook fulltime in de zaak aanwezig was, heeft sollicitaties lopen als bouwkundige. Onze samenwerking zal ik wel gaan missen, net als de vaste klanten waar we een goede band mee hebben opgebouwd.’’

Een vrolijke Marilyn laat weten dat ze zich helemaal opgenomen voelt in de Sliedrechtse binnenstad. Stiekem denkt ze dat de Brabantse inslag van haar en haar man daar stevig aan meegeholpen heeft.

Ze laat tien jaar mode nog even de revue passeren en vertelt dat ze blij is dat de ‘low waist’ broeken uit zijn. De modieuze ‘high waist’ broeken combineren veel makkelijker. Ook vindt ze de mode van nu erg aantrekkelijk. De pofmouwtjes, kleuren en prints kan ze goed waarderen. Ze benadrukt dat Shoeby een voorloper is als het om mode gaat en dat de klant er zelfs soms nog een beetje aan moet wennen. Voor haar is het nog steeds de aantrekkingskracht van Shoeby.

Marilyn: ,,We kleden een heel gezin aan, ook dat geeft meerwaarde. En we hebben ontelbare meidenfeestjes verzorgd. Ook daar heb ik van genoten. Nu hoop ik dat de trend om in eigen woonplaats te kopen doorzet. Ik kan er nog steeds niet goed tegen dat mensen klagen dat het hier zo leeg is en zelf naar Dordrecht of Papendrecht gaan. Shoeby biedt de nieuwste trends, nu en in de toekomst.’’

advertentie
advertentie