Koppelaar Notarissenmr. N.P. Papaïoannou en mr. D. Camli Molendijk 67 3361 EL Sliedrecht0184-444 188
Koppelaar Notarissenmr. N.P. Papaïoannou en mr. D. Camli Molendijk 67 3361 EL Sliedrecht0184-444 188 Suzanne Heikoop

APK voor je testament

Zakelijk

SLIEDRECHT Je lichaam, sociale contacten, je huis en auto; alles heeft af en toe wat speciale aandacht nodig om te zorgen dat we het niet laten versloffen. Maar wat als je er niet meer bent? Is er vastgelegd wie wat van je krijgt en zo ja; is dat nog wel actueel? Notarissen Nico Papaïoannou en Dennis Camli van Koppelaar Notarissen nemen ons het komende half jaar iedere maand mee in hun dagelijkse werkzaamheden.

Koppelaar Notarissen is een van de grotere notariskantoren in de Drechtsteden. Het kantoor telt twee notarissen, drie kandidaat-notarissen, een oud-notaris en uiteraard een team van deskundige medewerkers. Het notariaat in Sliedrecht gaat terug tot in de negentiende eeuw. De meeste (oudere) Sliedrechters zullen zich notaris Van Kooten en notaris Weijtens nog wel herinneren. In 2000 ging notaris Weijtens samenwerken met notaris Koppelaar. Sindsdien zijn er twee notarissen in het baggerdorp. Toen Nico Papaïoannou in 2005 benoemd werd, werd het kantoor, tot de dag van vandaag, omgedoopt tot ‘Koppelaar Notarissen’. Op 1 juni 2020 is Hans Koppelaar als notaris gedefungeerd en opgevolgd door Dennis Camli. Hans Koppelaar blijft het kantoor bijstaan als adviseur.

Het kantoor is breed georiënteerd met specialistische kennis op alle notariële vakgebieden, zoals familierecht, estate-planning, vastgoed en ondernemingsrecht. Verder is het kantoor de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste kantoren van Nederland op het gebied van (binnen)scheepvaart. Het testament is één van de onderwerpen dat op het kantoor veel besproken wordt. Dennis Camli vertelt: ,,We hebben het op de langstlevende, is een antwoord dat ik vaak hoor als ik een cliënt vraag of deze een testament heeft. Meestal wordt er vanuit gegaan dat dit testament nog wel goed is. Niet zelden gaat het dan om een testament uit bijvoorbeeld 1976, dat vlak voor de geboorte van het eerste kind is gemaakt. Mag er verwacht worden dat een testament, dat stamt uit een tijd dat er nog geen internet en zelfs nog geen CD was, up to date is? Mijn antwoord is nee.”

Een testament dat is opgemaakt bij een notaris behoudt zijn geldigheid, ondanks het feit dat in 2003 het erfrecht grotendeels is aangepast. Camli: ,,Dat hoeft geen bezwaar te zijn, maar het kan verstandig zijn om een oud testament eens te moderniseren. Enkele redenen om uw testament te moderniseren zijn het besparen van erfbelasting, het voorkomen van een eigen bijdrage bij opname in een verpleeghuis, het versterken van de positie van de langstlevende en het voorkomen dat de partner van uw kind meedeelt in de erfenis. Wilt u weten of uw testament nog up to date is? Maak dan gerust eerst een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.”

advertentie
advertentie