'Deze kerst kon iedereen dus een chef zijn.'
'Deze kerst kon iedereen dus een chef zijn.' Suzanne Heikoop

Kerstdrive bij Heeren van Slydregt

Zakelijk

SLIEDRECHT Op eerste en tweede kerstdag stonden er rijen auto's bij het station. In de feestelijke kerstdrive van de Heeren van Slydregt konden klanten hun kerstdiner met de auto oppikken. Eigenaar Patrick Baanen vertelt: ,,We hebben de parkeerplaats versierd en klanten reden in hun auto de parkeerplaats op. Daar kregen ze in een parkeerhaven een gluhweintje en vervolgens het kerstmenu, met een QR-code naar een filmpje. Onze chef laat daarin zien hoe de gerechten bereid worden. Deze kerst kon iedereen dus een chef zijn.”

Het kerstdiner was een enorm succes. ,,Op 19 december waren we uitverkocht. Hiermee kunnen we het jaar toch nog met een kleine impuls afsluiten.” Toch is 2020 een zwaar jaar geweest. ,,We zijn zes maanden dicht geweest en hebben maar vijftien procent van de normale omzet gehaald. Tijdens de eerste sluiting hebben we de zaak verbouwd, daarna mochten we weer drie maanden open. In september begon het eindelijk te lopen, maar op 14 oktober moesten we weer dicht. Toen zijn we met afhalen en bezorgen begonnen. De favoriete gerechten zijn nu omgezet naar een bestelkaart en we leveren het af zoals de klant het van ons gewend is; met smaak, passie en gastvrijheid.”

Lachend vervolgt Patrick: ,,Nu zijn de gasten in het restaurant vervangen door dozen, die worden gevuld door de keuken en bezorgd door het bedienend personeel.” Het blijven voorlopig nog onzekere tijden voor de horeca. ,,We staan achterin de rij als het om opening gaat. We hopen snel de gasten weer te ontvangen op de manier die ze van ons gewend zijn, tot die tijd moeten we extra creatief zijn. De kerst heeft ons wel weer veel energie gegeven om door te gaan. We hopen dat we over een jaar of tien toch nog een beetje om 2020 kunnen lachen.”

p Stationsplein 8, Sliedrecht - 0184 444 888 - www.heerenvanslydregt.nl

Afbeelding
'Deze kerst kon iedereen dus een chef zijn.'
advertentie
advertentie