Martijn den Besten, directeur Maqqie, heet Barbara van Ameijden van Private Security Solutions welkom als 1000e klant
Martijn den Besten, directeur Maqqie, heet Barbara van Ameijden van Private Security Solutions welkom als 1000e klant Maqqie

1000e klant voor werkplatform Maqqie uit Gorinchem

12 februari 2021 om 08:16 Zakelijk

GORINCHEM Private Security Solutions heeft zich als 1000e werkgever geregistreerd in de eind 2019 gelanceerde Maqqie-app. De groeispurt van de afgelopen weken heeft te maken met de per 1 januari aangescherpte Wet arbeidsmarkt in balans. Hierdoor is payrolling via traditionele payrollaanbieders veel duurder en minder flexibel geworden. Veel MKB-bedrijven hebben zich daardoor gemeld voor de ‘Open Payroll’-oplossing van Maqqie die die nadelen niet heeft.


Dat is ook het verhaal van Barbara van Ameijden, directrice-eigenaresse van Private Security Solutions uit Hendrik-Ido-Ambacht. ,,Wij zijn een algemeen beveiligingsbedrijf met een specialisatie in horeca en evenementen. Vanwege COVID-19 ligt er veel stil, maar ik wil goed voorbereid zijn als straks de drukte weer losbarst. Daarnaast zijn we bezig met een aantal nieuwe initiatieven, zoals zorgbeveiliging bij bijvoorbeeld GGZ-instellingen, ziekenhuizen en daklozenopvang. Ook bieden wij nu mensen aan voor facilitaire beveiliging, zoals bij recepties en controle op de COVID-maatregelen.”

,,Het klassieke payrolling is veel minder aantrekkelijk geworden”, vervolgt de onderneemster, die voor corona zo’n vijftien tot twintig mensen aan het werk had. ,,Via Maqqie kan ik wél gebruik blijven maken van de voordelen die payrolling biedt: minder risico, flexibeler en goedkoper dan personeel inhuren via uitzendbureaus.”


Bedenker en oprichter Pieter Leenman is vooral blij dat het concept van Maqqie aanslaat. ,,In minder dan anderhalf jaar tijd hebben we inmiddels duizend werkgevers en meer dan 10.000 werknemers met elkaar in contact gebracht. En dat ook nog met corona tussendoor. Via onze app kunnen bedrijven hun personeel werven, contracteren, inplannen en payrollen. Maar dan wel met maximale sociale zekerheid voor werkenden, omdat al het werk bij ons automatisch via de geldende CAO afgewikkeld wordt. In tegenstelling tot veel andere online platformen betalen onze opdrachtgevers mee aan het sociale vangnet van de platformwerkers, maar ze zijn nog altijd veel goedkoper uit als bij een regulier uitzendbureau. Én het is veel transparanter. Bij ons betaal je slechts 7 procent fee over de kostprijs.”


Maqqie is het eerste werkplatform met volledige cao-integratie en biedt contractvormen mét sociale zekerheid in de range van maximaal flex tot maximaal vast. Volautomatisch, zonder tussenkomst van dure derden en zonder werkgeversrisico’s voor de inlener. Bij Maqqie zelf werken ruim 20 medewerkers. Meer info: www.maqqie.com.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie