Het team van Van Os.
Het team van Van Os. Leonard van der Kuijl

Gezinsenergie van Van Os

Zakelijk

PAPENDRECHT Gezinsenergie en Fruithandel van Os hebben de handen ineen geslagen. Door plaatsing van 2156 zonnepanelen op het dak bij Van Os, is er een flinke stap gezet in het verduurzamen van de onderneming. Daarnaast kunnen 100 tot 150 particulieren gebruik maken van de zonne-energie die door de panelen wordt opgewekt.

door Suzanne Heikoop

Gijsbert Kamerman, directeur van Gezinsenergie, is blij met de samenwerking met Van Os. ,,In 2013 startte Gezinsenergie als energiecollectief. We bundelden energiecontracten en brachten ze onder bij andere energiebedrijven. In 2019 waren we groot genoeg dat we zelf gas en stroom voor onze klanten in konden gaan kopen. Daardoor konden we ook andere, lokale projecten op gaan starten. Ik ken Johan van Os persoonlijk en hij klopte anderhalf jaar terug bij me aan. Hij wilde iets met panelen. We betrokken Frans Zoeteman van Local Green Energy erbij, hij heeft de expertise in huis om zulke projecten te begeleiden.”

Ook Zoeteman is enthousiast over de panelen bij Van Os. ,,Bij een dergelijk project komt veel kijken. Wij helpen ondernemers als Van Os vanaf de subsidieaanvraag tot en met de inschakeling van de installatie. Dit project hebben we voortvarend aangepakt en we zijn erg blij met de goede samenwerking met de familie Van Os en Gezinsenergie. Als inwoner van Alblasserdam ben ik extra verguld met dit mooie project bij ons om de hoek. We kunnen op deze manier de omgeving laten kiezen voor stroom van Van Os.”

Als eerste bedrijf in de regio heeft Van Os het mogelijk gemaakt om de opgewekte stroom te produceren en te verkopen aan particulieren en bedrijven uit de regio. ,,Dankzij een unieke samenwerking is het voor onze klanten of inwoners en bedrijven uit de regio mogelijk om honderd procent duurzame stroom van ons dak af te nemen”, zegt Johan van Os. ,,Gezinsenergie koopt de duurzame stroom in en verkoopt deze aan nieuwe deelnemers. Zij krijgen zwart-op-wit bevestigd dat de stroom van ons dak komt. Zo wordt de energiebron direct gekoppeld aan de klant.”

,,We zijn erg blij met de samenwerking met Van Os”, vertelt Kamerman. ,,Voor het eerst is het mogelijk om volledig lokaal te voorzien in de energiebehoefte van onze regionale inwoners. Gezinsenergie heeft door het hele land al meerdere projecten opgeleverd, maar koppelt nu voor het eerst de bron direct aan de klant. Wij geloven in de kracht van lokale samenwerking en begrijpen als geen ander dat er alleen duurzame stappen genomen kunnen worden met een goed draagvlak. Daarom bieden wij klanten die voor stroom van Fruithandel van Os kiezen niet alleen een scherp tarief, maar kunnen ze ook een jaar lang met tien procent korting heerlijke groente en fruit kopen in de landwinkel bij Van Os aan de Matenasche Scheidkade 2 in Papendrecht. Ook ontvangen ze een welkomstpakket met daarin diverse producten uit de winkel.”

i Gezinsenergie - Overtoompassage 2 te Papendrecht - 085 73 25 73 5 - www.gezinsenergie.nl

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie