Hoorstudio StratingGantelweg 2a Sliedrecht0184 411 193www.hoorstudiostrating.nl
Hoorstudio StratingGantelweg 2a Sliedrecht0184 411 193www.hoorstudiostrating.nl Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Horen is noodzaak

Zakelijk

SLIEDRECHT Met de start van de lente worden onze zintuigen ook weer flink geprikkeld. De frisse geuren en kleuren komen je tegemoet en de vogeltjes fluiten er vrolijk op los. Maar wat als je de vogeltjes niet meer hoort? De vakaudiciens van Hoorstudio Strating helpen graag!

Hoorstudio Strating is in Alphen aan den Rijn al jarenlang bekend, eerst onder de eerste eigenaar Kees Strating en sinds 2002 overgenomen door Peter Vegt. Doordat het bedrijf zich al had bewezen onder Strating, is de naam bij overname hetzelfde gebleven. In 2008 kwam er ook een vestiging in Sliedrecht bij, in het pand van optiekzaak Sjeun. Sinds 2012 zit Hoorstudio Strating in een nieuwe winkel aan de Gantelweg, in Alphen aan de Rijn zijn inmiddels twee vestigingen. De vakaudiciens van Strating onderscheiden zich graag in service en kwaliteit.

Eveline Kessing vertelt: ,,We hebben een prachtig beroep en kunnen mensen echt weer een stukje waardigheid teruggeven. Een slecht gehoor kan deelname aan de maatschappij echt hinderen. Mensen met gehoorproblemen kunnen rumoerige omgevingen bewust gaan mijden of missen contact omdat ze de deurbel of telefoon niet meer horen. Het genieten van kleine dingen kan ook een stuk minder intens worden. Horen is noodzaak in een goede communicatie. Als men merkt dat het gehoor minder wordt, helpen wij graag.”

KLOKJE Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het aanmeten van een hoortoestel. Eveline: ,,Waar loopt de klant tegenaan? Wat wil hij weer horen? Zijn er andere factoren die daarbij kunnen helpen of tegenwerken? Klanten weten vaak niet wat ze precies missen, dus het is aan ons de taak om de kern van het probleem boven tafel te halen. Er kunnen twee mensen met exact dezelfde gehoorverslechtering zijn, terwijl ze toch een andere hulpvraag hebben. Een aantal jaar terug kwam een man de winkel binnen. In tegenstelling tot wat hij in eerste instantie meldde, lag de kern van zijn hulpvraag in het horen van het klokje van zijn overleden vrouw. Het was even goed vragen om erachter te komen waarom het toestel wat hij eerst probeerde hem niet tevreden maakte. Een hoortoestel met eenvoudige techniek werkte prima voor hem, terwijl iemand anders met een vergelijkbaar gehoorverlies veel meer geavanceerdheid nodig heeft omdat hij of zij in rumoerige omstandigheden moet kunnen verstaan. Het is dus even zoeken wat versterkt en onderdrukt moet worden. Deze man kreeg met zijn nieuwe toestel weer een stukje van zichzelf en van zijn vrouw terug.”

BESCHERMING Hoorstudio Strating kan helpen bij gehoorverlies, maar ook als het gehoor beschermd moet worden, voor geluid of water. Ook bieden ze diverse hulpmiddelen voor als toestellen niet voldoende zijn. ,,Het gehoor is belangrijk, daarom maken we beschermings- en zwemdoppen op maat. Zo kunnen we iedereen van dienst zijn.”

advertentie
advertentie