De Zilvermeeuw.
De Zilvermeeuw. Zilvermeeuw

Familieuitje op De Zilvermeeuw

11 juni 2021 om 13:44 Zakelijk

SLIEDRECHT - Rondvaartboot De Zilvermeeuw is een oude bekende in Sliedrecht. Jarenlang werden uitjes en opstapjes op deze boot georganiseerd. Instanties, clubs en verenigingen maakten er iedere keer weer een uitje van. Nu, tijdens corona-periode, is deze inkomstenbron echter nagenoeg opgedroogd. De directie heeft besloten om zelf maar mooie boottochten voor iedereen te organiseren.

door Neeltje van Triest

Sliedrecht heeft een streepje voor. Daarom wordt speciaal in deze stad een vaartocht naar Rotterdam georganiseerd. Families en particulieren kunnen voor € 55,00 per persoon op 1 of 16 oktober mee om Rotterdam via het panoramadek of achter glas te spotten. De verwachtingen zijn hoog gespannen.

Adriaan Schuller van Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw vertelt graag over de nieuwe plannen: ,,Een rondvaart in Rotterdam geeft de beste indruk van de stad. Imposante havens, de Erasmusbrug, de Rotterdamse haven en de SS Rotterdam komen voorbij. Onze schipper vertelt over de omgeving, waardoor de tocht ook zeer informatief is. Ontspanning en kennis opdoen gaan hand in hand tijdens deze rondvaart. Het is een mooie tocht, waarbij er door de te nemen maatregelen meer dan ruimte genoeg is voor iedereen.’’

De vriendelijke ondernemer weet wat zijn gasten wensen en staat graag voor ze klaar. De boot is coronaproof en rolstoeltoegankelijk uitgevoerd. Reserveren is verplicht: iedere gast krijgt een eigen plaats toegewezen.

Schuller: ,,We varen nu met ongeveer 40 tot 50% van het aantal mensen wat normaal op de boot aanwezig is. Onze gasten kunnen binnen verblijven of op het panoramadek buiten genieten. We starten rond 9.30 uur met koffie met gebak. Om 10 uur gaan de trossen los en rond 12.30 uur is het tijd voor de lunch. We zeggen niet voor niets dat we er graag een feestje van maken. Op deze manier kun je als particulier er toch even tussenuit of met een wat groter gezelschap bijvoorbeeld een verjaardag vieren. Tijdens de rondvaart kan men geheel coronaproof genieten. Onze comfortabele partyboten zijn verwarmd en uitgerust met toiletvoorziening, bar en geluidsinstallatie. Rond 16 uur meren we weer aan op de Sliedrechtse kade.’’

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw exploiteert zeven verschillende partyboten, waaronder een fluisterboot in Nationaal Park de Biesbosch. De schepen varen vaak door de smalle kreekjes van de Biesbosch. Maar ook de Drechtsteden, Rotterdamse havens, overige kanalen en rivieren behoren tot de vaargebieden. Zelfs delen van Zeeland zijn bekend terrein.

Schuller: ,,We bestaan zo’n vijftig jaar en bevinden ons nu in een speciale tijd. Die heeft ook een speciale aanpak nodig, vandaar dat we ons meer en meer gaan richten op de particuliere markt. En daar hoort Sliedrecht vanzelfsprekend bij. Ik weet zeker dat er animo voor is.’’

Reserveren voor een boottochtje vanuit Sliedrecht naar Rotterdam is mogelijk op telefoonnummer 0162-682609. De boottocht wordt op donderdag 1 en 16 oktober georganiseerd en duurt van 9.30 tot 16 uur. De kost bedragen € 55,00 per persoon.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie