Esselink is een totaalleverancier voor de bouw.
Esselink is een totaalleverancier voor de bouw. Privé

Esselink komt naar de regio

3 september 2021 om 17:21 Zakelijk

H’VELD-G’DAM Bouwcenter Esselink, totaalleverancier voor de bouw, breidt uit naar Hardinxveld-Giessendam. Aan het eind van het jaar opent het bedrijf haar pand aan de Industriestraat 16.

In 1913 werd het bedrijf opgericht, door de overgrootvader van de huidige directeur Taco van Dieren. Er werd kleinschalig gestart in Middelharnis en langzaamaan groeide het bedrijf. De locatie in Hardinxveld-Giessendam wordt de vijfde vestiging, naast die in Middelharnis, Hellevoetsluis, Heinenoord en Zierikzee. Het was tijd voor een volgende stap, vertelt Taco. ,,We zetten kleine stapjes in onze groei, ook als het gaat om het uitbreiding van ons werkgebied. Het aantal klanten in de regio tussen Alblasserdam en Gorinchem groeit sterk en daarom hebben we voor Hardinxveld-Giessendam gekozen, op de rand met Sliedrecht. Om klanten goed te kunnen bedienen en om verder te kunnen groeien, is het belangrijk om in de regio fysiek aanwezig te zijn met een afhaalvestiging voor bouwmaterialen. Daar zijn wij momenteel druk mee bezig; we zijn het pand aan het verbouwen. We hopen dat de nieuwe vestiging eind van het jaar open kan. Met de opening van onze nieuwe vestiging - die goed bereikbaar zal zijn - kunnen we straks de hele Alblasserwaard, Molenlanden en de Drechtsteden bedienen. Er zit veel bouwnijverheid hier in de regio, dus dat komt goed uit.”

Esselink is een totaalleverancier voor de bouw - van een zakje betonmortel tot een compleet houtskelet. Het bedrijf richt zich met name op professionele afnemers zoals aannemers, ZZP’ers, installateurs, tegelzetters, stukadoors en hoveniers. Ook particulieren kunnen er terecht. Ofwel: alles wat mensen nodig hebben om te bouwen en te klussen. In de nieuwe vestiging kunnen mensen al vanaf 07.00 uur terecht kunnen om bouwmaterialen af te halen. Er zijn gekwalificeerde medewerkers aanwezig om technisch advies te geven over bouwen en klussen. Hiermee onderscheidt Esselink zich in de markt. Taco: ,,Klanten waarderen onze aanpak. Wij gaan niet voor snelle handel, maar voor langdurige relaties en daardoor hebben we veelvuldig contact met onze klanten. Bijvoorbeeld als iemand materialen af komt halen en wat tijd over heeft; dan maken we graag een praatje. We zijn gepokt en gemazeld in de bouw en weten hoe de bouw, bouwers en bouwmaterialen werken. We bieden professionele materialen, voor professionele verwerkers. Onze aanpak is no-nonsens: als er iets is, dan lossen we het op. Ik heb het idee dat mensen hier in de regio ook wel van deze aanpak houden - we merken dat de inwoners in dit gebied qua inslag en achtergrond bij ons aansluiten.” Het team dat de nieuwe vestiging gaat runnen, is al redelijk compleet. Toch heeft Esselink nog plaats voor twee enthousiaste magazijnmedewerkers. De rest van het team loopt al mee in één van de andere vestigingen van Esselink. Dat vindt Taco belangrijk. ,,Onze kernwaarden zijn ‘betrokken, betrouwbaar, duurzaam en positief’ en daar moet je je als nieuwe medewerker wel in herkennen. Daarom vind ik het van belang dat nieuwe medewerkers een kijkje in het bedrijf kunnen nemen, om te zien of de wederzijdse klik er is. Ik kan wel zeggen dat er een leuke, enthousiaste werksfeer hangt op al onze vestigingen.” Sollicitanten kunnen contact opnemen via 0187-475400 of kijken op www.esselink.nl.

Eline Lohman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie