De burgemeester ging bij Dieseko op bezoek.
De burgemeester ging bij Dieseko op bezoek. Rene van der Kloet

Burgemeester de Vries doopt enorm trilblok bij Dieseko Group

15 oktober 2021 om 10:58 Zakelijk

SLIEDRECHT Burgemeester Jan de Vries heeft met zijn gevolg een bedrijfsbezoek aan de Dieseko Group gebracht. Dit Sliedrechtse bedrijf ontwikkelt en bouwt innovatieve funderingsmachines. Als fabrikant van trilblokken is Dieseko marktleider, deze worden overal ter wereld ingezet om buizen of damwanden in de grond te plaatsen.

Burgemeester Jan de Vries draaide vrijdag officieel de laatste moer aan van de PVE 500MU, een enorm offshore-trilblok. Onder luid tromgeroffel en met veel confetti werd de machine gereed verklaard. Bij het feestelijke moment waren ook de medewerkers van Dieseko aanwezig. Zij kwamen enthousiast en trots het eindresultaat bewonderenwat helemaal zelf door Dieseko is ontwikkeld en gebouwd.

Deze triltechniek van Dieseko wordt bewust ook op zee toegepast voor het installeren van bijvoorbeeld windmolenfunderingen. Trillen heeft veel voordelen voor opdrachtgever én voor het milieu. Dat laatste past precies in de duurzaamheidsstrategie van Dieseko Group. Onder de slogan ‘Fouding the Future’ zijn emissie, schadelijke trillingen en geluidshinder een paar onderwerpen waarop de onderneming een significante bijdrage wil leveren en nu al een leidende rol speelt.

De 500MU is het grootste mono-trilblok ter wereld met een eigen gewicht van ruim 100.000 kg en een tilcapaciteit van ruim 300.000 kg. Het door 2 power units hydraulisch aangedreven blok beschikt over 500kgm excentrisch moment. Die leveren 3.200 liter hydraulische olie per minuut onder een druk van 320 bar. De 500MU is een 12-excenter trilblok met een Upend-systeem en wordt aangedreven door een elektrisch-hydraulisch powerpack. Met het kantelen van een blok en een liggende buis oppakken wordt veel tijd gewonnen. Geldbesparend in de offshore en winst voor de zeebiotoop, omdat het intrillen van buizen de minst schadelijke installatietechniek is. Met deze PVE 500MU zullen -als eerste- in de Atlantische Oceaan ankerpalen worden geplaatst voor een wave-energy veld.

Marketing manager Douwe Feenstra benadrukt de eigenheid van het werken bij Dieseko. Techniekers met inzicht en lef zijn altijd welkom, waarbij aanvullende leertrajecten medewerkers desgewenst ondersteunen om zich verder te specialiseren. Ook stagiaires mogen zich altijd melden om te ervaren hoe het is om te werken bij een wereldwijd opererende organisatie. Met een eigen vestiging in Sliedrecht, maar ook in Amerika, Polen, Australië en China is er bij Dieseko heel veel mogelijk.

Feenstra: ,,Onze machines zijn doorlopend betrokken bij grote projecten. Recent bijvoorbeeld bij het kadeherstel in Amsterdam, de aanleg van De Groene Boog (A16) bij Rotterdam, de enorme Zeesluis in IJmuiden en de renovatie van de A9 bij Bussum. Zowel onze trilblokken als onze Woltman boorstellingen worden door vrijwel alle grote aannemers in Nederland gebruikt. Zo werk je dus ook altijd mee aan spraakmakende en aansprekende projecten. Dat maakt ieder enorm trots en dat was vandaag ook weer goed te zien bij de presentatie.’’

a De Dieseko Group, Lelystraat 49, Sliedrecht. Telefoon 0184-410333 of diesekogroup.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Neeltje van Triest

advertentie
advertentie