'Vaak staat 'een stralend, gezond en sterk gebit' op het wensenlijstje.'
'Vaak staat 'een stralend, gezond en sterk gebit' op het wensenlijstje.' Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
Advertorial

Oud en nieuw gebit bij De Gebitskliniek

Zakelijk

SLIEDRECHT Hoe staat het met je lach? En met je zorgverzekering? Als je plannen hebt om je gebit mooier, sterker of gezonder te maken kan het lonen om nog dit jaar eens goed naar je zorgverzekering te kijken. ,,Soms zijn mensen on(der)verzekerd. Dat leidt beide tot onnodige kosten.”

door Suzanne Heikoop

Tot 31 december is het nog mogelijk om over te stappen van zorgverzekeraar voor 2022. Britt Hageraats van De Gebitskliniek vertelt: ,,De polis van de huidige verzekering doorlezen kan zeker geen kwaad. Sommige behandelingen vallen in de basisverzekering, zoals een volledig kunstgebit. Daar is dus geen aanvullende tandartsverzekering voor nodig. Een gebitsprothese op implantanten (een klikgebit) wordt ook regelmatig vergoed vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van de polis is het soms zonde om te betalen voor een aanvullende tandartsverzekering die niets of weinig extra’s biedt.”

Sommige mensen hebben het goede voornemen om na lange tijd weer regelmatiger eens naar de tandarts te gaan. ,,Dat is verstandig, want problemen worden na verloop van tijd steeds groter en lastiger om op te lossen. Het kan daarom veel kosten schelen als je met regelmaat de tandarts bezoekt. Als er serieuze klachten zijn of er de wens bestaat om het gebit grondig op te knappen, is het wijs om juist wél een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Ook als je klaar bent met die steeds afbrekende kies, de scheefstaande voortand of het verkleurde gebit. Het kan de moeite waard zijn om daar een verzekering op uit te zoeken.”

GOEDE VOORNEMENS ,,De goede voornemens voor het nieuwe jaar worden nu gemaakt, vaak staat ‘een stralend, gezond en sterk gebit’ op het wensenlijstje. Het nieuwe jaar is vaak ook een moment om van tandarts over te stappen, als je niet tevreden bent met je huidige praktijk. Wij helpen graag om te kijken wat er mogelijk is. Met een intake-afspraak zoeken we naar de mogelijkheden om het gebit weer in topconditie te krijgen. Met onze zorgeloze overstapservice nemen we de overstap uit handen en onze tandartsen nemen de tijd voor je om te kijken wat er nodig is en wat de mogelijkheden zijn. We hebben alle specialismen in huis en zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met angst voor de tandarts. Mede daarom zijn we de best beoordeelde praktijk van de Alblasserwaard!”

GRATIS INTAKEGESPREK Als men ontevreden is over de bestaande prothese en eens wil kijken wat de mogelijkheden zijn, biedt De Gebitskliniek een gratis intakegesprek voor een klikgebit. ,,Heeft u een slechtpassende prothese, dan bieden we ook een gratis prothesecontrole. Mensen met een prothese ervaren vaak dezelfde klachten. Het gebit past niet meer goed, zit los en kauwen en praten gaat lastig. Met de jaren verandert de kaak ook van vorm, dus het is niet gek dat een prothese dan steeds iets minder goed zit. Vaak is dit simpel op te lossen door de prothese aan te passen. Een klikgebit is ook een mogelijkheid en zit vast in de mond, dat wordt door veel mensen als zeer prettig ervaren. We beantwoorden graag alle vragen tijdens een adviesgesprek.”

De Gebitskliniek, Kerkbuurt 126 en Gantelweg 2, Sliedrecht, 0184-636964, www.degebitskliniek.nl

'We zijn de best beoordeelde praktijk van de Alblasserwaard!'
'Heeft u een slechtpassende prothese, dan bieden we ook een gratis prothesecontrole.'
Afbeelding
advertentie