Een begrip in de wijde omgeving stopt ermee aan het eind van dit jaar: Juwelier Veringa, aan de Westwagenstraat 8.
Een begrip in de wijde omgeving stopt ermee aan het eind van dit jaar: Juwelier Veringa, aan de Westwagenstraat 8. Privé
Advertorial

Juwelier Veringa aan de Westwagenstraat Gorinchem stopt

Zakelijk

GORINCHEM Een begrip in de wijde omgeving stopt ermee aan het eind van dit jaar: Juwelier Veringa, aan de Westwagenstraat 8. Daarmee komt een einde aan een juwelierszaak die meer dan 65 jaar bestaan heeft. Voor het zover is, is er vanaf 1 april een opheffingsuitverkoop.

door Eline Lohman

De vader van eigenaresse Milou is in 1970 begonnen bij Juwelier Veringa. Daarvoor was er al een juwelierszaak aan de Westwagenstraat 19, die Baltus Meijer heette. Milou’s vader heeft de winkel altijd als bedrijfsleider gedraaid en heeft deze begin jaren negentig overgenomen. Dertig jaar geleden is Milou met het vak begonnen en tien jaar geleden verhuisde Juwelier Veringa van een pand aan de overkant naar de huidige winkel op nummer acht. Met pijn in het hart vertelt Milou in de prachtige juwelierszaak dat haar man John en zij nu gaan stoppen. Dat lag niet in de planning, maar zij hebben het besluit wel moeten nemen. ,,We stoppen vanwege gezondheidsredenen. We hadden graag nog wat jaren de winkel gerund, maar het gaat niet meer. Zonde dat het zo moet gaan. Dat we gaan stoppen is heel moeilijk, maar je moet keuzes maken. Na meer dan dertig jaar nemen we afscheid van ons levenswerk. We willen er volledig voor mensen zijn en dat gaat gewoon niet meer. Het is heel jammer dat we stoppen, want wij zijn echt een begrip in de hele regio.”

KLANTEN MISSEN Milou gaat de klanten erg missen, weet zij nu al. ,,Ik heb altijd met veel liefde en plezier in de zaak gestaan. De klanten ga ik het meest missen. Er zijn zoveel families hier gekomen voor sieraden - van geboorte tot trouwen. Je maakt veel intieme momenten mee met mensen. Klanten vertellen ons heel veel op de bank. Neem nu aanzoekringen: als mensen die komen kopen, dan weten wij al dat iemand gaat trouwen. Dat is heel bijzonder. Mooi om onderdeel te mogen zijn van die momenten.” Vooral door mond-tot-mond-reclame hebben mensen door de jaren heen Juwelier Veringa weten te vinden. Milou: ,,Klanten komen overal vandaan, ook uit andere regio’s. Daar zijn wij heel trots op en dankbaar voor. We gaan door tot het eind, afhankelijk van hoe snel alles uitverkocht is; op is op. Mijn vader springt nog altijd bij waar het kan, bijvoorbeeld bij de reparatie. En onze verkoopster Nel, die al met pensioen was en vijftig jaar in het vak zit, werkt ook nog twee dagen per week bij ons. Net als wij, wil zij door tot het laatste einde. Dat zal ongeveer het eind van dit jaar zijn, dat is nog een beetje afwachten. We hopen stiekem nog steeds dat iemand toch nog de zaak wil overnemen, want het is een mooie winkel.”

OPHEFFINGSUITVERKOOP Milou wijst om zich heen naar alle sieraden en horloges die in het assortiment te vinden zijn. 1 april start de opheffingsuitverkoop, met hoge kortingen. Op gouden sieraden zit minimaal 20 procent korting, op horloges 15 tot 50 procent en op zilveren sieraden 25 tot 70 procent. Er is een grote voorraad aanwezig. Juwelier Veringa heeft aangepaste openingstijden. De winkel is open van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

advertentie