De kaasautomaat.
De kaasautomaat. Familie Kuiper

Kaas uit eigen fabriek op de boerderij te koop uit de kaasautomaat

Zakelijk

WIJNGAARDEN De familie T. Kuiper is vanaf 2 april gestart met het verkopen van heerlijke graafstroomkaas uit de kaasautomaat. Hierdoor is er op zijn erf 6 dagen per week verse kaas verkrijgbaar.

,,Het voordeel van de automaat is dat je een extra service biedt omdat bezoekers een vers stuk kaas kunnen komen halen wanneer het hen uitkomt. En met de beste kwaliteit, want uiteraard is de automaat gekoeld en blijft de kaas hierdoor goed op temperatuur.” De kaas is afkomstig van Zuivelfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf, waar boer Kuiper als lid van Deltamilk mede eigenaar van is, en wordt verkocht in stukken van zacht jong tot pittig oud. Ook verkoopt de familie heerlijke boerenkaas, deze is gemaakt van rauwe melk.

Op 9 april wordt van 10.00 uur tot 16.00 uur een open dag gehouden. Mensen kunnen een kijkje op de boerderij nemen, bij de koeien, kalfjes en schapen en lammetjes. Ook is er een kleine verkoping ten bate van de stichting Kimon/en stiching Adullam. Zie www.dekaashoekwijngaarden.nl

Zo’n 190 boeren zijn de trotse eigenaar van Zuivelfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf, waar heerlijke natuurgerijpte kaas wordt gemaakt. De fabriek bestaat al sinds 1908, en de kaas van Zuivelfabriek De Graafstroom wordt bereid met melk van koeien uit het Groene Hart en omstreken. De kaas wordt ook wel als ‘kaas uit het hart’ omschreven: met veel zorg, liefde en vakmanschap bereid in het Groene Hart.

De Graafstroom kaas heeft een unieke smaak die kan worden omschreven als “vol en romig met een licht zoetje en minder zout.” En dat wordt positief beoordeeld: De Graafstroom kaas is meerdere malen in de prijzen gevallen. Zo is de oude kaas drie jaar achter elkaar verkozen tot Beste Goudse Kaas bij de Global Cheese Awards. Op elke kaas staat één van de boeren centraal.

De heerlijke kaas uit de automaat proberen? Kom naar de familie T.Kuiper op Oosteinde 23 in Wijngaarden. Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met Teus Kuiper 0184-413237 of Michel Boerman van De Graafstroom (0184-430050).

advertentie