Het team van Fysiotherapie Sliedrecht West.
Het team van Fysiotherapie Sliedrecht West. Fysiotherapie Sliedrecht West

Ontwikkelingen bij Fysiotherapie Sliedrecht West

Zakelijk

SLIEDRECHT De lentezon breekt door en de bloembollen lopen uit; het voorjaar is begonnen. De winter hebben de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Sliedrecht West gebruikt om bij te scholen.

Collega Nicoline (Master Manueeltherapeut) is recent geschoold in de NIMOC methode. Dit is een techniek voor het behandelen van stuitpijn. NIMOC herstelt de afwijkende stand van het stuitje door een heel milde, uitwendige beweging. De kortdurende techniek wordt in zit uitgevoerd en is bijna nooit pijnlijk of belastend voor de patiënt.

Kaakfysiotherapie is iets minder bekend binnen de fysiotherapie. Binnen dit domein valt CRAFTA. Lonneke is momenteel bezig met het afrondende deel van de opleiding. CRAFTA houdt zicht bezig met de kaak, de gehele schedel met alle spieren en zenuwen. Aandoeningen die onder andere behandeld kunnen worden zijn klachten zoals knakken, klemmen en knarsen. Maar ook oorsuizen, hoofdpijn, heesheid en slikproblemen kunnen aangepakt worden.

Plots duizelig zijn kan een teken zijn van Benigne Paroxismale Positie Draaiduizeligheid (BPPD). Dit is een aanvalsgewijze vorm van draaiduizeligheid die met fysiotherapeutische handgrepen en oefeningen verholpen kan worden. Bob en Nicoline waren hier al bekend mee, maar nu weten zij door recente nascholing het naadje van de kous.

Steeds meer mensen kampen met één of meerdere chronische aandoeningen, zoals etalagebenen of COPD. Vaak hebben deze patiënten veel baat bij gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg. Mensen konden al langer voor deze aandoeningen terecht bij de fysiotherapiepraktijk, maar sinds kort ook voor begeleiding bij osteoporose. Fysiotherapie Sliedrecht West is aangesloten bij Chronisch ZorgNet. Ook behandelingen middels Dry Needling en Medical Taping konden al bij de praktijk en het maken van echo’s van spieren en pezen is intussen gemeengoed.

Fysiotherapie Sliedrecht West is gelegen aan de Maaslaan 8 en beschikt over voldoende parkeerruimte, ruime openingstijden (ook ’s avonds). Er is geen wachtlijst, zodat mensen snel aan de beurt zijn.

advertentie