Mark Alblas.
Mark Alblas. Privé
Vakmannen in beeld

‘Interesse in watersport groeit’

16 juni 2022 om 17:04 Zakelijk

SLIEDRECHT Mark Alblas mag dan pas 18 jaar zijn, hij weet wat hij wil. Doelgericht opende hij begin april zijn watersportzaak Alblas Watersport aan de Parabool in Sliedrecht. Van rubberboten, rib’s en buitenboordmotoren tot en met zwemvesten en wakeboards: Mark verkoopt het allemaal. Zijn liefde voor de watersport gaat veel verder dan ‘slechts’ het verkopen van watersportartikelen: hij is dol op de watersportwereld en is dan ook op het water te vinden zodra het maar even mooi weer is.

door Eline Lohman

In 2020 begon Mark een opleiding die zich richt op ondernemen. Hij begon in die tijd al een webshop in watersportartikelen, naast zijn opleiding, maar nadat hij contact kwam met mensen van het Italiaanse merk ZAR Mini, besloot Mark een eigen bedrijf te beginnen. Want dat smaakte zeker naar meer en dat bleek een goede zet te zijn. Mark bouwde een complete webshop in watersportartikelen, startte zijn bedrijf op en is nu exclusief dealer van ZAR Mini producten in Zuid-Holland. Inclusief een uitgebreide showroom in Sliedrecht. Nieuwe producten van dit merk zijn in deze showroom te vinden, zoals rubberboten, RIB boten, op maat gemaakte boottrailers, zwemvesten in allerlei kleuren en maten, buitenboordmotoren en -sloten en schoonmaakartikelen om de watersportproducten in goede conditie te houden. Wie zijn of haar eigen ZAR Mini boot wil laten samenstellen, is bij Mark aan het juiste adres. Er is keuze uit vier verschillende ZAR Mini modellen: ZAR Mini LUX, ZAR Mini RIB, ZAR Mini ALU en ZAR Mini AIR. Stuk voor stuk van goede kwaliteit en helemaal op maat samen te stellen. Het is altijd al een droom van Mark geweest om zijn eigen bedrijf te beginnen, vertelt hij. ,, Al sinds mijn 14de koop en verkoop ik bootjes via Marktplaats. Ik ben heel doelgericht; ik wilde niet in loondienst gaan werken, maar voor mezelf. Mijn vader is ook ondernemer en heeft mij ondersteund. Dat is wel fijn, zo in het begin. Dat geeft je toch wat meer zekerheid als startende ondernemer dan wanneer je echt helemaal vanuit het niets een zaak opzet. Maar nog steeds is het echt een uitdaging om zelf een bedrijf te runnen.”LIEFDE VOOR WATERSPORT
De passie voor ondernemen zit in de familie, zegt Mark. ,,De liefde voor watersport ook, want vroeger gingen we al op vakantie naar Italië met de speedboat. Wanneer het lekker weer is, ben ik altijd op het water te vinden. Ik vind het fijn dat ik die liefde voor watersport en mijn kennis nu kan delen via mijn eigen bedrijf. Ik ben erg gehecht aan kwaliteit; als kind kon ik me al enorm irriteren aan dingen die niet werkten of snel stuk gingen. Daarom ben ik zo blij met ZAR Mini: het is een topkwaliteit boot en ook nog eens betaalbaar. Dit geldt ook voor de buitenboordmotoren, die ik met de boten mee kan leveren. Die motoren zijn van A-merken, zoals Honda en Mercury.” Mark merkt dat die passie voor watersport op steeds meer mensen overslaat. Zeker de afgelopen paar jaar, toen er weinig kon en mensen het water steeds vaker opzochten om te recreëren. Ook al is Mark nog niet lang bezig met zijn bedrijf, hij volgt de markt goed en hoort ook het een en ander van specialisten in de watersportwereld. Zo weet hij dat zijn doelgroep meer en meer belangstelling krijgt in boten en alles dat daarbij komt kijken. ,,Ik merk dat sinds corona de interesse van mensen in watersport enorm gegroeid is. Daardoor en door onder meer de oorlog in Oekraïne hebben veel bootfabrikanten en importeurs leveringsproblemen. Ik heb het geluk dat ZAR Mini zijn zaakjes goed voor elkaar heeft en voldoende heeft kunnen produceren in zijn moderne fabrieken en gewoon kan leveren. Daardoor heb ik vrijwel geen last van leveringsproblemen en kan ik snel schakelen als mensen interesse hebben in een boot of accessoires van ZAR Mini. Ik hoop dat mensen deze zomer lekker het water op gaan en dat ze uiteraard een kijkje komen nemen in mijn showroom in Sliedrecht.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie