Cyriel Struijk (links) en Luuc Zuur.
Cyriel Struijk (links) en Luuc Zuur. Eline Lohman
Vakmannen in beeld

Al elf jaar een begrip in Sliedrecht

Zakelijk

SLIEDRECHT Dutch Floorstore aan de Leeghwaterstraat in Sliedrecht bestaat deze maand precies elf jaar. Eigenaren en vrienden Luuc Zuur en Cyriel Struijk hebben in al die jaren wel bewezen dat zij niet meer weg te denken zijn van de Woonboulevard Sliedrecht. Van pvc tot en met laminaat – wie een goede vloer zoekt voor een fijne prijs, is aan het juiste adres in de showroom van Dutch Floorstore.


door Eline Lohman

Laminaat, pvc, houten vloeren, traprenovatie en vloerverwarming: Dutch Floorstore verzorgt het allemaal. De kracht is de goede service, vertellen Luuc en Cyriel in de showroom vol met vloeren.


VASTE KLANTEN ,,We hebben door de jaren heen veel vaste klanten gekregen, die naar ons toe komen voor het persoonlijke advies en de goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. We zien generatie op generatie bij ons komen en dat is mooi om te zien.”


TRENDS Pvc en visgraat zijn de grote trends in de wereld van de vloeren. Dat kunnen de heren wel verklaren. ,,Het visgraatmotief is veel te vinden in woonbladen en -programma’s. Daardoor is er veel vraag naar. Dat merken wij ook. We hebben de visgraat in verschillende lengtes en breedtes beschikbaar - steeds meer mensen kiezen hiervoor.”


RUIME ERVARING Luuc en Cyriel weten waar ze het over hebben, want ze komen uit de branche van de vloeren. De twee vrienden besloten elf jaar geleden voor zichzelf te beginnen. ,,We zaten in de branche en hadden allebei het idee: ‘dat kunnen wij beter’. Dus besloten we voor een eigen zaak in vloeren te gaan. Een goede locatie was voor ons een vereiste en die hebben we met ons pand aan de Leeghwaterstraat zeker gevonden. We zitten heel centraal, pal langs de A15.”


VOLOP VRIJHEID Het mooie van het ondernemerschap vinden de twee de vrijheid die ze hebben. ,,We kunnen alles zelf beslissen en kunnen gemakkelijk schakelen. Dat is ook voor onze klanten fijn. We kunnen inkopen wat we willen; als je bij een keten werkt, dan kan dat niet zomaar. Om het assortiment zo breed mogelijk te houden, met voor ieder wat wils, moeten we goed aanvoelen wat voor vloer klanten graag willen. Dat gaat ons gelukkig goed af.”


VAKMENSEN LEGGEN VLOER Luuc en Cyriel leggen de vloeren niet zelf, maar werken samen met vakmensen die de vloeren leggen bij klanten. Want daar wordt vaak voor gekozen, volgens de mannen. ,,De meeste mensen laten hun vloer door ons leggen. Bij pvc moet dit sowieso, want dan moet eerst de grond geëgaliseerd worden.”


VLOER VOELEN EN ZIEN Wat voor vloer iemand ook kiest, het gevoel daarbij is belangrijk. ,,Je kunt een vloer niet vanaf een plaatje kopen; je moet de stalen echt zien en voelen. We vinden het dan ook prima dat klanten een staal meenemen naar huis, om te kijken wat goed in de woning staat.”


TRAPRENOVATIE
Niet alleen in vloeren is Dutch Floorstore sterk, ook traprenovatie maakt deel uit van de diensten. Dat wordt gedaan voor bestaande woningen, maar ook voor trappen in nieuwbouwwoningen die van bekleding moeten worden voorzien. Ook op de trap zie je de pvc-trend terug. Een trend die zich blijft doorzetten, volgens Luuc en Cyriel.


WATERVAST LAMINAAT Nog zo’n trend: watervast laminaat, dat nieuw is in het assortiment van Dutch Floorstore. Dit soort laminaat kan tot 48 uur tegen water. Het zijn een soort geïmpregneerde planken, waardoor het niet erg meer is als er water op valt. Ideaal voor mensen met kinderen of huisdieren - een ongeluk zit in een kleine hoek en is met watervast laminaat minder erg. In de showroom van Dutch Floorstore in Sliedrecht zijn alle vloeren te bewonderen, inclusief de watervaste variant.

advertentie
advertentie