Er wordt gewerkt aan de zelfstandigheid van de kinderen.
Er wordt gewerkt aan de zelfstandigheid van de kinderen. De Schutse
Advertorial

De Schutse opent kinderdagcentrum in Sliedrecht

14 juli 2022 om 16:24 Zakelijk

SLIEDRECHT De Schutse, organisatie voor gehandicaptenzorg, opent in september 2022 een nieuw kinderdagcentrum in Sliedrecht. Hier kunnen kinderen van 2,5 tot 12 jaar met verstandelijke of meervoudige beperking terecht voor onderwijs en zorg. Er wordt gewerkt aan hun zelfstandigheid en indien mogelijk voorbereiding op (speciaal) onderwijs. 

Het nieuwe kinderdagcentrum vindt onderdak in hetzelfde gebouw als ZML-school De Rank. Dit biedt mogelijkheden voor een goede samenwerking tussen kinderdagcentrum en de school. Kwetsbare kinderen in het dagcentrum kunnen makkelijker de stap naar het onderwijs maken. Ze blijven immers in hetzelfde gebouw en gaan alleen naar een andere groep. 

MOGELIJKHEDEN De samenwerking biedt ook mogelijkheden voor maatwerk, zoals een geleidelijke overstap naar onderwijs. Er kunnen tevens onderwijselementen worden toegevoegd aan het programma op het kinderdagcentrum. Leerlingen van De Rank voor wie een volledige schoolweek nog te intensief is, kunnen deels bij De Schutse terecht.

Zowel het kinderdagcentrum als de scholen werken vanuit een christelijk-reformatorische identiteit. Deze identiteit is de basis van handelen en uit zich onder meer in dagelijks gebed en het vertellen van verhalen uit de Bijbel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie