OaYeah!, de eerste en enige kant-en-klare pancakes in de supermarkt die gemaakt zijn van haverdrank.
OaYeah!, de eerste en enige kant-en-klare pancakes in de supermarkt die gemaakt zijn van haverdrank. Cerelia
Advertorial

Cérélia lanceert de enige kant-en-klare pancakes van havermelk, OaYeah!

Zakelijk

SLIEDRECHT Foodproducent Cérélia brengt een nieuw merk op de markt: OaYeah!, de eerste en enige kant-en-klare pancakes in de supermarkt die gemaakt zijn van haverdrank.

De huisgemaakte haverdrank vervangt koemelk: één van de belangrijkste basisingrediënten in een traditioneel pannenkoekrecept, maar ook het ingrediënt met de grootste CO2e-voetafdruk. Met de lancering van OaYeah! wil moederbedrijf Cérélia consumenten helpen een gezondere en milieuvriendelijkere keuze te maken, zonder in te leveren op smaak of structuur.

Er zijn twee varianten: large en fluffy pancakes. Mede dankzij de receptuur met huisgemaakte haverdrank bevatten beide soorten aanzienlijk minder suiker en verzadigde vetten dan koelverse pannenkoeken op basis van koemelk. OaYeah! pancakes hebben hierdoor Nutriscore B. Daarnaast is de CO2e-uitstoot maar liefst 25% (large pancakes) en 30% (fluffy pancakes) lager vergeleken met reguliere kant-en-klare pannenkoeken. OAT-no-M!LK pancakes bevatten bovendien 45% minder suiler en 45% minder verzadigde vetten dan ready-to-eat pancakes gemaakt van koemelk. dan ready-to-eat pancakes gemaakt van koemelk.

Het geheime ingrediënt van OaYeah! is de huisgemaakte haverdrank. Walter Kluit, CEO van Cérélia: ,,Ik ben enorm trots dat we onze eigen Oat-no-M!lk hebben ontwikkeld: haverdrank zonder poespas of toevoegingen, maar met de eigenschappen die nodig zijn voor een overheerlijke pannenkoek. Dankzij het natuurlijke zoetje van de haver is er veel minder suiker nodig om lekkere pancakes te maken. Door de haverdrank in huis te maken werd het maakproces nog duurzamer: geen onnodige ingrediënten, geen transport van ingekochte haverdrank en geen afval van verpakkingsmateriaal. Onze missie is geslaagd: wat klein begon met een idee in onze proefkeuken, is nu een gloednieuw merk dat de gezondere keuze voor mens en planeet een beetje makkelijker maakt.”

Info: www.oayeah.com

.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie