Het team van Bouwbedrijf Visser.
Het team van Bouwbedrijf Visser. Suzanne Heikoop

Bouwbedrijf Visser timmert aan de weg

19 januari 2023 om 15:01 Zakelijk

SLIEDRECHT Een eeuw terug huisden er heel veel aannemers langs de dijk, maar er zijn er maar een paar die het vak van vader op zoon door konden geven. Paul Visser senior lukte het. Inmiddels zit de vierde generatie aan het roer van Bouwbedrijf Visser en viert de onderneming in 2023 het honderdjarig jubileum.

door Suzanne Heikoop

Familiebedrijf Bouwbedrijf Visser BV werd in 1923 opgericht door Paul Visser senior. Hij bouwde veel woningen in die tijd. Zijn zoons Piet en Tinus namen het stokje in 1947 over. Begin jaren 80 kwamen de broers Bas en Paul Visser aan het roer van het bedrijf. Begin 2010 heeft de vierde generatie, in de personen van Miranda en Peter Visser, de onderneming overgenomen van hun respectievelijke vaders Bas en Paul.


Peter en Miranda waren altijd al te vinden bij ‘pa op de zaak’. Miranda vertelt: ,,We waren hier in onze schooltijd al actief. Ik hielp pa met de administratie, een taak die mijn moeder ook al deed. Eerst was dat op de zaterdagen, toen ik met school klaar was ook doordeweeks. In eerste instantie werkte ik nog drie dagen ergens anders, maar dat verschoof langzaam naar ons familiebedrijf. Peter werkte voornamelijk buiten, eerst op de zaterdagen en toen hij klaar was met school fulltime. Toen onze vaders aangaven dat ze ermee wilden stoppen, ging toch nog wel wat denkwerk aan de overname vooraf. Nemen we het samen over of één van ons, hoe verdelen we de rollen dan? Uiteindelijk ging de overname vrij natuurlijk. Peter is nu verantwoordelijk voor het operationele gedeelte, wat altijd al zijn ding was. Ik regel het financiële gedeelte, de personeelszaken en de PR. De volgende generatie loopt ook al rond in het bedrijf, dus het wordt afwachten of er opvolging komt.”


Waar de eerste generatie vooral huizen bouwde en dat met minder personeel regelde, zijn de werkzaamheden van Bouwbedrijf Visser wel verschoven door de tijd heen. Het bedrijf heeft nu vijftien man (en vrouw!) in dienst en een flexibele schil van 5 tot 10 personen. Peter: ,,Er waren opeens mensen van buiten de familie op kantoor. Dat was wel even schakelen, want als familie kunnen we met elkaar lezen en schrijven en hebben we bepaalde gewoontes.”


De huizen worden incidenteel nog steeds gebouwd alleen zijn het nu 2 à 3 villa’s per jaar. Verder zijn de werkzaamheden veelal verbouwingen en renovaties zoals dakkapellen en aanbouwen, verduurzamingsverbouwingen en het vernieuwen van bijvoorbeeld het dak of de kozijnen. Bedrijfsmatig worden kantoorgebouwen en loodsen gebouwd en verbouwd. Zo gaat het bedrijf aan de slag met een interne verbouwing van de oude Rabobank en is het bezig in Jongerencentrum Elektra. ,,Zolang Bouwbedrijf Visser bestaat, wordt geprobeerd om in de regio te werken. Dit lukt tot op heden prima. Zo’n 95 procent van ons werk komt uit de directe omgeving. Onze medewerkers zijn allround. We houden hen zoveel mogelijk op één klus om de lijntjes kort te houden zodat de betrokkenheid met de klus optimaal is. De klant kan altijd met vragen komen en dan zullen we proberen een passende oplossing te bieden. Ons motto is daarom ‘Kan niet bestaat niet.’. Het leukste aan ons werk is een tevreden klant. Dat lukt deels door het goede en transparante werk wat we leveren, maar communicatie en bereikbaarheid worden daar ook steeds belangrijker bij.”


In het jubileumjaar gaat Bouwbedrijf Visser zelf ook verbouwen. Miranda vertelt: ,,We breiden het pand aan de voorkant uit, dat biedt wat meer kantoorruimte. De huisstijl is vernieuwd en na de zomer hopen we een mooi feest te geven. Daarnaast gaan we door het jaar heen leuke dingen doen met en voor het personeel. Met elkaar leveren we vakwerk en daar zijn we trots op!”


Bouwbedrijf Visser BV - Industrieweg 45 in Sliedrecht - 0184 41 33 27 -
bouwbedrijfvisser.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Vroeger aan de Rivierdijk.
Het verbouwde pand.
Marjanne Dijkstra
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie