Brandweerman Cemal en collega's
Brandweerman Cemal en collega's Wouter Keuris Fotografie

Ga voor een carrière bij de beroeps brandweer in Zuid-Holland Zuid!

24 januari 2023 om 10:01 Zakelijk Deel je nieuws

Brandweer Zuid-Holland Zuid is op zoek naar versterking van de beroeps brandweer in Dordrecht. Met een wervingscampagne via social media en de website www.gabijdebrandweer.nl hopen zij vijf nieuwe collega’s aan te trekken.

‘Als beroeps brandweer kom je te werken bij een organisatie die dag en nacht klaarstaat voor de veiligheid van haar inwoners. Je moet wel van afwisseling houden, want geen dag is hetzelfde. De ene keer ga je af op een melding van een woningbrand, de andere keer naar een persoon die te water is geraakt. Duiken is namelijk ook een vast onderdeel van je werk. Je maakt diensten van 24 uur. Dat betekent dat je in die 24 uur werkt, oefent, sport en slaapt op de kazerne. Maar daarna ben je ook weer 48 uur vrij’, vertelt woordvoerder Shaun Roubos. 

‘We hebben al veel aanmeldingen sinds de start van de campagne, maar we hopen op nog meer sollicitanten’, vervolgt Shaun. Via gabijdebrandweer.nl is de vacature voor beroeps brandweer te vinden. Daar is ook meer informatie te lezen over de selectieprocedure en de bijbehorende testen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een digitale informatiebijeenkomst van aanstaande maandag 30 januari, waar ze via een livestream meer informatie krijgen om daarna te kunnen besluiten om daadwerkelijk te solliciteren.

Selectietraject

Het brandweervak is een verantwoordelijke baan die om een uniform selectietraject vraagt. ‘Kandidaten doorlopen naast de digitale informatiebijeenkomst dan ook diverse stappen, waaronder een selectietestdag op 18 februari en een 24-uurs outdoor assessment en motivatiegesprek in maart. Met een goede basisconditie en gezond verstand is het traject prima te doorlopen.’ De kandidaten worden getest op uithoudingsvermogen, fysieke gesteldheid en technisch inzicht. Vrijwel alle onderdelen zijn te trainen, zoals bijvoorbeeld de coopertest en de zwemvaardigheidstest.

Meer informatie over het brandweervak en de campagne is te vinden op www.gabijdebrandweer.nl. Reageren kan uiterlijk tot en met 29 januari 2023.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie