Afbeelding
Harvas Natuursteen

Halve eeuw Harvas Natuursteen ,,Luisteren, praten, overleggen, voorstellen maken’’

6 februari 2023 om 09:07 Zakelijk

LEERDAM Bij het horen van de naam Harvas Natuursteen zal menig nabestaande even aan een dierbare moeten denken. Harvas verzorgt vijftig jaar grafmonumenten en is voor veel families een baken als het gaat om aanschaf of renovatie van een grafmonument. Een opdracht die deze onderneming altijd zorgvuldig en met respect uitvoert.

Marie Louise van Os is samen met haar zakenpartner Aris Roelofsen eigenaar van Harvas Natuursteen waar 17 medewerkers werkzaam zijn. Samen met deze medewerkers zullen ze binnenkort stilstaan bij het vijftig jarig bestaan. Van de medewerkers ontvingen ze een prachtig object van de hand van meesterglasblazer Marco Lopulalan. Het logo is in glas geblazen

Marie Louise benadrukt dat persoonlijk contact altijd als een rode draad door het functioneren van de onderneming heeft gelopen. Luisteren, praten, overleggen, voorstellen maken. Het is voor haar een belangrijk element van vijftig jaar ondernemen.

Marie Louise: ,,Zowel Aris als ik kregen in 2002 de kans om het familiebedrijf over te nemen. Lange tijd was mijn vader nog regelmatig hier. Soms om bij te springen als het nodig was en soms om alleen even een bakkie te doen. De overname is heel natuurlijk verlopen, daar kijken we nog steeds goed op terug.’’

Door de jaren heen zijn de werkzaamheden wel veranderd. Een grafmonument is niet meer automatisch van natuursteen, maar kan bijvoorbeeld ook van bijvoorbeeld glas, cortenstaal, hout of rvs vervaardigd zijn. Steeds meer elementen en onderdelen worden los geleverd. Dat geeft de nabestaanden nog meer mogelijkheden om een zeer persoonlijk grafmonument te realiseren. Daarnaast wordt bij het (her-)plaatsen van een grafsteen ook betere en meer geavanceerde apparatuur gebruikt.

Marie Louise: ,,Omdat wij van oudsher over een eigen steenhouwerij beschikken, kunnen wij alle bewerkingen zoals polijsten, frezen, zagen, beletteren en graveren zelf uitvoeren. Het is mogelijk om ieder gewenst model in elke natuursteensoort te vervaardigen. Naast de moderne technieken in de steenhouwerij wordt er nog steeds op hoog niveau ambachtelijk gewerkt.’’

Buiten ‘in weer en wind’ bevindt zich een overzichtelijke showroom met een legio aan mogelijkheden. De adviseurs Cees van ’t Hof en Gerrit Jan Verhoef vormen het aanspreekpunt en ontwerpen naar aanleiding van de voorbeelden buiten een persoonlijk grafmonument. Ook het bijzetten van een urn behoort tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld door de as van een overledene achter een passende foto of in een waterurn te verwerken.

Marie Louise: ,,Wie hier zich komt oriënteren krijgt alle tijd om een grafmonument naar eigen inzicht samen te stellen. Ook als er een naam bij moet komen of gerenoveerd moet worden, gaan we daar mee aan de slag. Meerdere generaties kennen ons en onze kwaliteit. We hopen dat we nog lang op deze manier de nabestaanden bij kunnen staan.

Harvas Natuursteen, Nijverheidstraat 7, Leerdam. Telefoon 0345–614037 of www.harvasnatuursteen.nl.

Open van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur (avonden op afspraak), op vrijdag: van 8.00 tot 15.30 uur en op zaterdag op afspraak tussen 9.00 en 12.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie