Willemijn Alblas is de eigenaar van Bloemmijntje
Willemijn Alblas is de eigenaar van Bloemmijntje Bloemmijntje

Bloemmijntje zorgt voor verse bloemen en veel persoonlijke aandacht

7 februari 2023 om 14:27 Zakelijk

BOVEN-HARDINVELD Willemijn Alblas is de eigenaar van Bloemmijntje. Ze is gespecialiseerd in rouw- en trouwwerk en een enthousiaste en positief ingestelde ondernemer. Ze heeft geen winkel, maar verzorgt in opdracht wel onder andere persoonlijk, respectvol en professioneel rouwwerk. Desgewenst verwerkt ze een persoonlijk item in haar werk, haar creativiteit kent geen grenzen.

Sinds september 2014 runt ze haar eigen bedrijf Bloemmijntje. Nadat zij de opleiding Bloem en Design op het Wellantcollege in Houten had afgerond, heeft ze een paar jaar fulltime in verschillende bloemenwinkels gewerkt. Wat ze daar voornamelijk miste was tijd voor aandacht. ,,In een winkel gaan klanten altijd voor, wat natuurlijk vanzelfsprekend is, maar daardoor blijft er weinig tijd over voor het samenstellen van een boeket. Daarnaast gebeurt het geregeld dat klanten bloemen bestellen via een uitvaartondernemer of een online bedrijf en dat het bestelde niet overeenkomt met de foto. Klanten verwachten bijvoorbeeld blauwe bloemen te ontvangen, terwijl er paarse worden geleverd. Daarbij komt een hogere vraagprijs, omdat klanten bestellen via een partnerbedrijf. Dat voelt voor mij niet goed en daarom probeer ik mezelf daarin te onderscheiden’’, vertelt Willemijn.

Met afscheidsbloemen wordt de laatste eer bewijzen aan de overledene. Willemijn heeft veel ervaring in het maken van rouwwerk en zet zich volledig in om een laatste groet in bloemen te vertalen. Een mooi traditioneel, ingetogen of juist een expressief rouwarrangement. Op de verdrietigste momenten in het leven kunnen bloemen van toegevoegde waarde zijn.

Als nabestaanden het op prijs stellen, komt ze met een map vol voorbeelden persoonlijk langs. Als er meerdere bloemstukken vervaardigd moeten worden, stemt ze die passend op elkaar af. ,,Door het voeren van zo’n persoonlijk gesprek leer je de persoon of het bedrijf achter de bestelling kennen. Dat vind ik fijn, want op die manier voel ik beter aan wat wel of niet bij diegene past’’, beaamt Willemijn. Pure perfectie is volgens haar noodzakelijk, aangezien de meeste bijzondere gebeurtenissen maar één keer plaatsvinden.

De kracht van Bloemmijntje is het bieden van persoonlijke aandacht. Vrijwel alles is mogelijk. Willemijn: ,,Ook bij rouwwerk gaat het om details. Alles moet kloppen. Wat ik erg belangrijk vind, is dat het stuk écht bij mijn klanten past. Daarmee bedoel ik dat ik rekening houd met persoonlijke interesses. Ik heb bijvoorbeeld wel eens veren van een fazant in een stuk verwerkt voor een jager. Voor een echte natuurliefhebber kan ik bijvoorbeeld speciale bergbloemen aan een veldboeket toevoegen. Ik vind het geweldig als je iemands persoonlijkheid terug ziet komen in een bloemstuk. Het is net dat ene stukje maatwerk dat het extra speciaal en uniek maakt.”

Bloemmijntje, Boven-Hardinxveld. Telefoon 06-22487306 of www.bloemmijntje.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie