Richard en Fanny Skledar
Richard en Fanny Skledar Natuursteenbedrijf Midden-Brabant

Natuursteenbedrijf Midden-Brabant gaat uit van eigen kracht: ,,Kies een rustige basis en bouw dan op’’

8 februari 2023 om 10:11 Zakelijk

VEEN Natuursteenbedrijf Midden-Brabant BV bestaat weliswaar op papier sinds 1985, maar de ervaring met het verwerken van natuursteen gaat nog veel langer terug. Binnen de onderneming is de kennis en kunde van generatie op generatie overgedragen. De laatste tien jaar staan Richard en Fanny Skledar aan het roer. Hun zoons van 12 en 9 jaar zijn nog te jong om een keuze te maken, maar groeien wel automatisch tussen het natuursteen op.

Fanny: ,,Op dit moment zijn we onze werkzaamheden intensief aan het verduurzamen. In de gebouwen is alle verlichting aangepast naar led. Nu zijn we bezig om een waterzuiveringssysteem in de werkplaats te installeren, die de vele liters water die we nodig hebben geschikt maakt voor hergebruik. En er is een luchtzuiveringsinstallatie geplaatst. Voor het belleteren van teksten beschikken we over een straalmachine met fijnstoffilters en we kijken op dit moment uit naar een kanten polijstmachine. Ondanks dat het steeds drukker wordt, blijven we onze kwaliteitsstandaard op deze manier hoog houden. We hebben allemaal een passie voor natuursteen en werken uitsluitend met het allerbeste materiaal. Natuursteen met haarscheurtjes of een poreuze plaat komen er bij ons niet in.’’

Fanny verzorgt het eerste contact met de opdrachtgevers, ontvangt deze in de grote showroom en begeleidt ze tot het ontwerp helemaal naar het zin is. Richard is de man van de uitvoering. Daarnaast werkt hij regelmatig graven bij die door zijn vader en zelfs grootvader zijn geplaatst.

,,Het samenstellen van een grafmonument is altijd zeer persoonlijk. Ik adviseer desgewenst een basis van rust om daar verder op door te gaan. In onze uitgebreide showroom kan men kiezen uit vele mogelijkheden en steensoorten. Soms komen nabestaanden met een eigen ontwerp, ook daar gaan we serieus mee aan de slag.’’ De toegankelijke eigenaresse luistert altijd goed naar de wensen en persoonlijke invulling.

Grootvader Hermann Skledar startte in 1937 in Meerkerk een steenhouwerij. Zoon Herman -de vader van Richard- nam in 1968 deze onderneming over. Na een ruime periode in Canada gewerkt te hebben, vestigde Herman zich in Veen. In 2012 nam zoon Richard met zijn echtgenote Fanny deze onderneming over.

Fanny: ,,Door de jaren heen zijn we altijd serieus bezig met de vernieuwing van werkzaamheden én materialen. Het is nu ook mogelijk om een grafmonument van cortenstaal, rvs of glas te laten vervaardigen. Het mailen van duidelijke tekeningen naar de klant, het onderhouden van een zeer uitgebreide website, maar ook het in stand houden van het oude ambacht. Er zijn foto’s van vader en grootvader die vroeger al met moderne apparatuur werkten en van Richard die op ambachtelijke wijze een monument aan het uithakken is. De mannen hebben al hun kennis door de jaren heen aan elkaar doorgegeven. In combinatie met de nieuwste apparatuur kunnen we aan de meest uiteenlopende eisen en wensen voldoen.’’

Natuursteenbedrijf Midden-Brabant BV, Kortakker 6-8, Veen. Telefoon 0416-691616 of www.natuursteenmiddenbrabant.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie