De showroom in Meerkerk is op werkdagen van 9 tot 16 en op zaterdag tussen 9 en 12 uur open.
De showroom in Meerkerk is op werkdagen van 9 tot 16 en op zaterdag tussen 9 en 12 uur open. Miali Steenhouwerij

Steenhouwerij Miali plaatst, renoveert en vervangt grafmonumenten

4 februari 2023 om 11:06 Zakelijk

MEERKERK Steenhouwerij Miali heeft als specialisme is het verzorgen van een compleet nieuw of bestaand grafmonument. Niet alleen in steen, beton of graniet, maar ook in bijvoorbeeld glas, cortenstaal of zelfs hout. Om een goed overzicht te bieden staan naast de 20 grafmonumenten binnen sinds kort buiten eveneens 14 stuks opgesteld.

Eigenaar Rick Miali weet dat het bespreken van een persoonlijk grafmonument maatwerk is. Hij benadrukt dat in de grote opslagloods van zo’n 1500 m2 een ruime sortering stenen op voorraad is. Het is daardoor mogelijk om regulier binnen 8 weken een plaatsing te verzorgen.

En Steenhouwerij Miali levert vakwerk, dat komt overal terug. Er wordt bijvoorbeeld uitsluitend gewerkt met kopstenen van 80 cm breed, banden van 6 cm en dekplaten van minimaal 3 cm dik. Door deze kwaliteit blijft een graf er jarenlang keurig netjes bij liggen.

Miali: ,,We hanteren overzichtelijke all-in prijzen inclusief plaatsing, belettering en fundatie. De werkzaamheden worden vooraf goed doorgesproken met de familie. Naast grafmonumenten bieden we een ruim assortiment aan passende grafversieringen als glazen vlinders, bronzen vogels, engelen, een extra teksttoevoeging of vaas. En het is mogelijk om grafversieringen te stralen, te laseren of zelfstaand te plaatsen.’’

Naast het plaatsen van nieuwe grafmonumenten is het bijletteren een apart specialistisch werk en omvat ongeveer de helft van de opdrachten. Het renoveren van graven komt eveneens zeer regelmatig voor.

Miali vertelt dat de meest uiteenlopende werkzaamheden door heel Nederland worden uitgevoerd. Vervangen van een beschadigd grafmonument is met de technieken van nu niet altijd noodzakelijk. Bij een lichte schade kan een grafsteen bijvoorbeeld ook gelijmd of bijgezaagd worden. Deze valt dan iets kleiner uit, maar de kosten blijven beperkt. We beschikken over goed geoutilleerd en passend gereedschap. Onder andere een geavanceerder lasergraveermachine, vrachtwagen, tractor en allerlei andere hulpmiddelen die nodig zijn om in alle rust netjes te kunnen werken. Het vak blijft een ambacht, maar nieuwe technieken helpen wel om het resultaat hoog te blijven houden.’’

Steenhouwerij Miali, Houtstraat 1, Meerkerk. Telefoon 0183-216315 of www.mialisteenhouwerij.com.

De showroom in Meerkerk is op werkdagen van 9 tot 16 en op zaterdag tussen 9 en 12 uur open. Desgewenst kan men ’s avonds op afspraak terecht.

Ook kan men een afspraak maken om de showroom bij begraafplaats de Spindermolen in Hardinxveld-Giessendam te bezoeken.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie