Aan Klein Diepje 3 heeft sinds zaterdag goudsmid Jantien van Vliet haar deuren geopend.
Aan Klein Diepje 3 heeft sinds zaterdag goudsmid Jantien van Vliet haar deuren geopend. Marjanne Dijkstra

Goudsmid Jeandice opent deuren in Hardinxveld-Giessendam

15 maart 2023 om 16:16 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Aan Klein Diepje 3 in Hardinxveld-Giessendam heeft sinds zaterdag goudsmid Jantien van Vliet haar deuren geopend. Onder de naam Goudsmidatelier Jeandice zet Van Vliet daar een deel van het werk van Juwelier Verhoef voort, maar dan in een net wat ander jasje.

door Marjanne Dijkstra

In de lichte winkel is de afgelopen weken hard gewerkt. Een net wat andere indeling en een frisse kleur op de muur maken het af. Jantien van Vliet is de verschillende vitrines aan het vullen. ,,Ik deed ooit de opleiding tot goudsmid in Schoonhoven. Sindsdien werk ik vanuit huis en ben ik gespecialiseerd in het maken van herinneringssieraden. Mensen komen bijvoorbeeld met de trouwringen van hun ouders om daar een nieuw sieraad van te laten maken. Ik vind het heel erg bijzonder om iets te maken wat (weer) bij iemand past. In de winkel heb ik het assortiment aangepast aan wat, voor mijn gevoel, bij een edelsmid past. Ik vind het ook heel mooi om nu ook mijn eigen collectie te kunnen maken en die hier in de vitrines te leggen, ik kan er al mijn creativiteit in kwijt. Naast mijn eigen collectie verkoop ik ook werk van andere edelsmeden uit binnen- en buitenland.”

De stap van thuis werken naar een eigen winkel- en werkruimte hebben, kwam voor Van Vliet op een goed moment. ,,Naast mijn opdrachten deed ik al achttien jaar de reparaties van de sieraden voor juwelier Verhoef. Thuis heb ik een druk gezin met vier dochters. Het is heel fijn om hier nu de rust en de ruimte te hebben om te werken. Sommige zaken veranderen misschien een beetje, maar mensen kunnen hier nog steeds terecht voor een mooie set betaalbare sieraden. Ook voor reparaties van hun sieraden en horloges en natuurlijk voor het laten ontwerpen en maken van hun sieraden op maat. Daarnaast heb ik mooie horlogelijnen van Rolf Cremer en Sternglas horloges en verkoop ik hier ook de Lampe Berger producten.” Sinds afgelopen zaterdag is de winkel open, maar er was nog niet echt een grote opening. ,,Omdat ik eerder de sleutel kreeg dan verwacht, wilde ik zo kort mogelijk de deuren gesloten houden. Open gaan en mensen helpen vond ik belangrijker, dat feestje komt nog wel eens.”

Jeandice, Klein Diepje 3, Hardinxveld-Giessendam, www.jeandice.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie