Ankro bewerkt technische kunststoffen, met behulp van moderne CNC draai- en freesbanken.
Ankro bewerkt technische kunststoffen, met behulp van moderne CNC draai- en freesbanken. GYSELLE BLOKLAND
De Specialist

De precisie van kunststof verspaning bij ANKRO

2 juli 2023 om 17:26 Zakelijk

WERKENDAM AMKRO bewerkt kunststof op een toonaangevende en innovatieve wijze. Dankzij jarenlange ervaring en een geavanceerd machinepark levert deze onderneming hoogwaardige en op maat gemaakte kunststofproducten. Onderstaand een vragenlijst met verdere uitleg.

Wat doet ANKRO en wat zijn enkele belangrijke mijlpalen van het bedrijf?

Ankro bewerkt technische kunststoffen, met behulp van moderne CNC draai- en freesbanken. Verspanen is onze hoofdtaak, maar op basis van onze geschiedenis geven we ook advies over het gebruik van kunststof. Het bedrijf is opgericht in 1998. In 2012 is het huidige pand gebouwd en in 2022 is het bedrijf onderdeel geworden van de BKB Group.

Hoe ziet de bedrijfscultuur eruit binnen het bedrijf en welke waarden worden er gehanteerd?

De nadruk ligt op samenwerken. Als team staan we sterk en we spelen allemaal een rol. Daarnaast vinden we het belangrijk om ook op persoonlijk vlak te groeien en proberen we zoveel mogelijk van elkaar te leren. Voormannen werken mee, waardoor er geen lagen ontstaan.

Hoe staat ANKRO momenteel ervoor op het gebied van personeel, en welke maatregelen neemt het bedrijf om te zorgen voor voldoende en gekwalificeerd personeel?

Inmiddels zijn een aantal grote investeringen gedaan om het machinepark uit te breiden: paternosterkasten, een 5-assige freesbank met robot en een draaibank. De volgende stap is het personeel op peil brengen. We zijn op zoek naar enthousiaste en leergierige medewerkers. Er zijn een aantal vacatures beschikbaar, open sollicitaties zijn altijd welkom.

Welke vaardigheden heb je nodig om bij ANKRO te kunnen werken en kunnen deze ook geleerd worden?

Werken bij Ankro vereist vooral een juiste mentaliteit en een zekere mate van gevoel voor techniek. Natuurlijk is het inwerktraject beduidend korter als je ervaring hebt met verspaning, maar zowel draaien als frezen is te leren. Op de werkvloer vinden we het heel prettig als we een gezonde balans hebben tussen ervaren mensen en leerlingen. We leiden regelmatig nieuwe vakmensen op.

Welke maatregelen worden er bij ANKRO genomen om de tevredenheid en betrokkenheid van de medewerkers te vergroten?

Iedere collega krijgt de ruimte om het werk op zijn/haar eigen manier uit te voeren. Nieuwe ideeën worden gezien als een frisse blik, eigen inbreng wordt gewaardeerd. Iedere persoon heeft sterke punten. Dat is de kracht van Ankro: als team staan we sterk. Om de vakkennis up-to-date te houden worden regelmatig cursussen gevolgd. Daarnaast zijn er regelmatig teamuitjes.

Hoe ziet de toekomst van ANKRO eruit en welke doelen en plannen zijn er om groei en voortdurend succes te bevorderen?

We groeien een beetje uit onze voegen. In onze markt bedienen we steeds meer klanten en hanteren we een juiste prijs/kwaliteitverhouding. Dit vergt meer organisatie op de achtergrond. Daarom gaan we onze kwaliteit en processen waarborgen met behulp van ISO9001.

ANKRO, Ir. Lelystraat 5, Werkendam. Telefoon 0183-304872 of www.ankro.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie