Notarisklerk Saskia Combrink en mr. Erwin de Vilder van Notarispraktijk Interwaert.
Notarisklerk Saskia Combrink en mr. Erwin de Vilder van Notarispraktijk Interwaert. Jan Noorlandt

De Nederlandse Notariskluis op reis: dé ideale plek om digitale documenten veilig op te bergen

7 juli 2023 om 14:53 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM De koffers zijn gepakt, de vakantie staat voor de deur. Heerlijk ontspannen op pad na weer een periode van hard werken. De ramen zijn dicht, de postzegelverzameling zit netjes in de kluis. Het alarm staat op scherp. We kunnen! Maar wacht even. Hoe veilig laat u uw belangrijke digitale documenten achter?

Die heeft u meer dan u wellicht denkt. Een hypotheekakte, een testament, verzekeringspolissen, dierbare foto’s, belangrijke wachtwoorden. U weet ze te vinden in uw computer. Maar zijn ze daar veilig? Wat als hackers uw digitale informatie stelen? Wat als u iets overkomt en uw nabestaanden kennen de toegangscode tot uw computer niet? Dan heeft u een groot probleem. Misschien wel juist in de vakantieperiode. En dan hebben we het nog maar niet over die crypto-code, die u net voor vertrek nog even nodig had voor een transactie en hem voor het gemak op een papiertje aan het beeldscherm van de computer heeft geplakt. Dat maakt het eventuele ‘live’ inbrekers nog eens extra gemakkelijk om gegevens te stelen en daarmee grote schade aan te richten. Weg spaargeld. Weg pensioen. U moet er niet aan denken!

De oplossing is eenvoudig: de Nederlandse Notariskluis. Bij Notarispraktijk Interwaert weten ze er alles van. De Nederlandse Notariskluis is dé ideale plek om digitale documenten veilig op te bergen. Notaris Erwin de Vilder van Interwaert: ,,Elk document in de Nederlandse Notariskluis wordt digitaal versleuteld, end-to-end encrypted in vaktermen. Dat betekent dat de documenten worden gecodeerd en alleen met een cryptografische sleutel kunnen worden gedecodeerd. De gebruiker van de kluis is de enige die deze sleutel in handen krijgt. Hij of zij kan deze sleutel delen met dierbaren; voor alle anderen is de informatie onleesbaar.”

VOORDEEL BOVEN ANDERE DIENSTEN

Dat is een groot verschil met diensten als Dropbox, iCloud en GoogleDrive. Die werken ook met encryptiesleutels, maar houden deze zelf in handen. ,,Zij hebben toegang tot alle documenten die gebruikers met hen delen”, zegt notaris De Vilder. ,,Bij de Nederlandse Notariskluis is de klant, de sleutelhouder echt de enige die de informatie kan lezen. Dat geeft optimale veiligheid.”

VERDEELD IN COMPARTIMENTEN

De Nederlandse Notariskluis is bovendien handig in gebruik. De sleutelhouder kan documenten in verschillende compartimenten opslaan. Foto’s, polissen, wachtwoorden, informatie voor de kinderen. Het bureaublad van uw computer nagebouwd, maar dan in een absoluut veilige omgeving. Notaris De Vilder: ,,Al deze compartimenten kunnen door middel van een speciale encryptiesleutel voor verschillende personen exclusief toegankelijk worden gemaakt. Wie die personen zijn bepaalt de sleutelhouder. Mocht hij of zij dus plotseling komen te overlijden of anderszins niet meer in staat zijn belangrijke informatie te delen, dan kunnen gemachtigden via ons kantoor of de notaris die beheerder van de kluis is, alsnog toegang krijgen.”

VOORDELIG EN EENVOUDIG

Als deelname aan de Nederlandse Notariskluis zo veilig is, dan zal er wel een fiks prijskaartje aan hangen, zullen mensen denken. Dat is dus niet het geval. Voor net geen 50 euro per jaar bent u al verzekerd van een digitale opslagruimte in de Nederlandse Notariskluis. Een mooie deal voor veel (notariële) zekerheid. Ondanks de geavanceerde onderliggende techniek is het openen en beheren van uw kluis kinderlijk eenvoudig. Bij Interwaert praten ze u er graag over bij. Dat reist een heel stuk prettiger.

Dit artikel wordt u aangeboden door Notarispraktijk Interwaert en De Nederlandse Notariskluis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie