Afbeelding
BDUmedia

Em. de Jong neemt Koninklijke BDU over

19 juli 2023 om 12:10 Zakelijk

BARNEVELD De Koninklijke BDU, waar de nieuwsbladtitel Het Kompas Sliedrecht onder valt, is overgenomen door Beheermaatschappij Em. de Jong uit Baarle-Nassau. Het Barneveldse mediabedrijf wordt een zelfstandige werkmaatschappij binnen de nieuwe organisatie en behoudt zijn identiteit, werkwijze en de naam BDU. De overname heeft geen gevolgen voor Het Kompas Sliedrecht.

De aandeelhouders stemden afgelopen donderdag in met de overname. Dat maakte de weg vrij voor de ondertekening van de koopovereenkomst. De dagelijkse leiding van BDUmedia blijft in handen van Jeroen Cnossen en Peter van Hierden, de huidige directeuren van BDU. 

De werkmaatschappij BDUprint wordt ondergebracht bij Janssen/Pers Rotatiedruk. Met de overname wordt Em. de Jong tevens voor vijftig procent eigenaar van Enter Media, Achterhoek Nieuws en Neo Media.

Cnossen zegt over de overname: ,,Als BDU hebben wij de laatste jaren stappen vooruit gezet. De huidige denkwijze en markt vragen echter om schaalgrootte. Door het bundelen van krachten zullen de huidige werkprocessen nog effectiever en efficiënter worden en zal er meer ruimte ontstaan voor nieuwe lokale media-initiatieven.” 

Directeur Stijn de Jong van beheermaatschappij Em. de Jong beaamt de woorden van Cnossen. ,,Wij hebben een sterk geloof in de titels van BDU. Met een sterk management en synergievoordelen, waarbij het lokale karakter behouden blijft, willen we de titels behouden en verder laten groeien.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie