Celia van der Heijden van AB coaching
Celia van der Heijden van AB coaching Devaca
De Specialist

AB Loopbaancoaching biedt advies en ervaring

21 juli 2023 om 16:32 Zakelijk

GORINCHEM Celia van der Heiden is eigenaar van AB Loopbaancoaching. Daarnaast is ze gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding, talentontwikkeling en teamcoaching. Inmiddels is de rol van externe vertrouwenspersoon daar bij gekomen. Binnenkort voltooit ze de registratie voor de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen.

Celia: ,,Bij de functie van vertrouwenspersoon komen al mijn disciplines en vaardigheden samen. Het is voor werkgevers een onderwerp waar ze mee aan de slag moeten en daar ondersteun ik ze graag bij. Discriminatie, intimidatie, pesten en andere vormen van ongewenst gedrag komen vaker voor dan je denkt. Nog los van alle situaties rond seksueel grensoverschrijdend gedrag. De rol van vertrouwenspersoon voor de betrokkene is het opvangen, begeleiden en advies geven. Maar ook het adviseren van het management over beleid en preventie.” Door haar rol als HR-manager die ze ruim 20 jaar heeft vervuld, weet Celia uitstekend hoe het er aan toe gaat op de werkvloer en kent ze de dynamiek binnen teams en bedrijfsprocessen. Bij het doorgronden, voelen, kennen en herkennen van mensen en situaties, speelt haar ervaring een grote rol.

Gecertificeerd

Celia rondde in 2004 haar Post-Hbo Register opleiding voor Loopbaanadviseur af en volgde vervolgens diverse verdiepende opleidingen zoals Enneagramcoach, Systemisch Coachen en Studiekeuzecoach. Ze is gecertificeerd Management Drives trainer voor individuen en teams en is specialist in de TMA Methode in het kader van persoonlijke ontwikkeling. Celia is Noloc geregistreerd. Ze heeft het coachen ook altijd in haar rol als HR Manager geïntegreerd. ,,Mijn werk binnen AB Loopbaancoaching is erg afwisselend. De ene keer coach ik particuliere cliënten of studenten en de andere keer medewerkers binnen een organisatie. Bij grotere opdrachten werk ik samen met collega-coaches. Ik ben altijd bezig om het beste uit mensen en teams te halen. Bij teams is het inspirerend om te zien dat ze zich bewust worden van het effect van hun gedrag op anderen binnen het team. Het versterkt het team, verbetert de prestatie en het plezier in het werk.”

Meerwaarde

,,De meerwaarde van loopbaancoaching voor organisaties wordt nog vaak onderschat. Zeker in de huidige tijd is het belangrijk werkplezier, behoud en ontwikkeling van medewerkers voorop te stellen. Loopbaancoaching ondersteunt bij heroriëntatie van de baan, persoonlijke ontwikkeling of tijdens een re-integratieproces. Durf echter ook op een respectvolle wijze afscheid te nemen als dat voor beiden beter is. Ook dan is het bieden van loopbaancoaching een gebaar van goed werkgeverschap.” “Of ik nu als coach of vertrouwenspersoon aan tafel zit, het allerbelangrijkste is de mens tegenover mij. Daar ben ik voor, met al mijn aandacht!” AB Loopbaancoaching, A.B. Steeg 1-7, Gorinchem. Telefoon 06-22386290 of www.ab-loopbaancoaching.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie