Bij De Gebitskliniek wordt eerst goed bekeken of jouw gebit geschikt is om te bleken.
Bij De Gebitskliniek wordt eerst goed bekeken of jouw gebit geschikt is om te bleken. Gebitskliniek

Een stralend wit gebit bij De Gebitskliniek: ‘Onze specialisten staan altijd voor je klaar’

1 september 2023 om 15:11 Zakelijk

SLIEDRECHT Tanden en kiezen worden donkerder door het leven. Leeftijd, voeding, roken of tandbreuk kunnen daar op van invloed zijn. Door tanden te bleken, kunnen mensen de witte glimlach weer terugkrijgen. Maar hoe doe je dat op een veilige manier?

Britt Hageraats van De Gebitskliniek vertelt: ,,Sinds 2012 is er nieuwe regelgeving opgesteld omtrent het bleken van tanden. Bleken met waterstofperoxide is de meest effectieve manier met het langste resultaat, maar een te hoog percentage waterstofperoxide kan je tanden en tandvlees beschadigen. Daarom mag in Nederland het percentage waterstofperoxide in een tandenbleekmiddel bij de drogist niet hoger zijn dan 0,1 procent. Als je op internet een bleeksetje bestelt, kun je ervan uitgaan dat er geen waterstofperoxide inzit of slechts het maximale percentage waardoor het effect zeer gering is. Alternatieve methoden zoals baking soda of houtskool, hebben een schurend of schoonmakend effect op je tanden. Hierdoor worden ze soms iets witter, maar dat is meestal maar van korte duur en het kan schadelijk zijn voor de tanden. Deze methode komt vaak niet voorbij het glazuur, waardoor het tandbeen eronder gewoon zijn donkere kleur behoudt.” De effectiviteit en veiligheid bij speciale bleeksalons wordt door Hageraats ook in twijfel getrokken. ,,Omdat er geen tandartsen werken, moeten zij zich ook aan het maximale percentage waterstofperoxide houden. Daarom bleken ze vaak met blauwe lichten,die op je tanden worden gezet. Toch is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat deze lampen werken.”

BEHANDELING 

Voor het bleken van het gebit kunnen mensen het beste bij de tandarts terecht, geeft Britt aan. Ze legt uit: ,,Bij De Gebitskliniek wordt eerst goed bekeken of jouw gebit geschikt is om te bleken. Ieder gebit is anders, dus daar moet de behandeling op aangepast worden. We maken afdrukken van de tanden en kiezen. Deze afdrukken worden door de tandtechnieker tot bitjes op maat gemaakt. De bitjes draag je thuis met speciale bleekgel een uur per dag, dit kan tot veertien dagen achter elkaar. Als je tanden wit genoeg zijn, stop je met het bleken. Als je tanden na bijvoorbeeld 2 jaar weer minder wit worden, kun je dit proces herhalen met dezelfde bitjes, die gaan jaren mee. Tandartsen mogen met maximaal zes procent waterstofperoxide werken waarmee heel effectief gebleekt kan worden. Tijdens het bleken wordt het glazuur tijdelijk opengezet door de bleekvloeistof. Het bleekmiddel komt binnen in de tand en breekt daar de kleurmoleculen af, waardoor tanden weer hun natuurlijk witte kleur terugkrijgen. De duur van de behandeling bepaalt hoe wit je tanden worden; sommige mensen willen hun tanden een tint lichter, anderen gaan voor zo wit mogelijk. Doordat het proces geleidelijk gaat, kunnen mensen stoppen op het juiste moment.”

VEILIG EN EFFECTIEF

Is het bleken van tanden niet slecht voor het gebit? ,,Twee weken elke dag bleken, heeft ongeveer dezelfde invloed op je tanden als het drinken van een glas koolzuurhoudende drank, zoals cola. Daarnaast staan onze specialisten altijd voor je klaar. Bij ons kunnen mensen dus op een veilige én effectieve manier de tanden bleken. De kosten voor het bleken van het gehele gebit bedragen momenteel 395 euro. Dit is inclusief een korte reiniging van het gebit, de op maat gemaakte bitjes en vier tubes bleekgel, wat meer dan genoeg is om goed te kunnen bleken. Als het op is, zijn er altijd nieuwe tubes verkrijgbaar.

,,Een afspraak maken kan eenvoudig via onze website: degebitskliniek.nl. Hiervoor hoeven mensen zich niet in te schrijven bij De Gebitskliniek, ze kunnen na het bleken gewoon weer naar de eigen tandarts. We helpen iedereen graag aan een zelfverzekerde, witte glimlach!”

De Gebitskliniek, Kerkbuurt 107 Sliedrecht, 0184 - 63 69 64, www.degebitskliniek.nl

Voor het bleken van het gebit kan men het beste bij de tandarts terecht.
De bitjes draag je thuis met speciale bleekgel een uur per dag.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie