De melk waar het ijs van gemaakt wordt, komt van de koeien uit de achterliggende boerderij.
De melk waar het ijs van gemaakt wordt, komt van de koeien uit de achterliggende boerderij. Ambachtelijk ijs op maat

Ambachtelijk ijs op Maat, vers en superlekker

7 september 2023 om 16:18 Zakelijk

SLIEDRECHT Halverwege tussen Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam is het lekkere ijs van Ambachtelijk ijs op Maat te koop. IJsbereidster Jannie Maat is 12 juni officieel hobbymatig gestart met de verkoop van eigengemaakt ijs. En daar heeft ze de rest van de zomer al heel veel plezier aan beleefd.

Jannie: ,,IJs maken is veel werk, daarvoor moet ik onze rauwe melk pasteuriseren. Nu de kinderen volwassen zijn, kan ik daar tijd voor vrijmaken. Ik ben nu zeer regelmatig bezig met het bereiden en verkopen van ambachtelijk ijs.’’

De melk waar het ijs van gemaakt wordt, komt van de koeien uit de achterliggende boerderij. Jannie heeft voor zichzelf een verkooppunt met enkele picknickbanken en een ijskeuken ter beschikking. Van woensdag tot en met zaterdag is haar bescheiden ijswinkel open van 14 tot 17 uur. Vanaf oktober tot het eind van het jaar is Ambachtelijk ijs op Maat open op woensdag en vrijdag van 14 uur tot 16 uur.


Jannie bereidt het ijs in roestvrijstalen bakken van 5 liter. En naast de om en nabij zeven reguliere soorten, verkoopt ze ook aardbei / citroen sorbets zonder melk voor mensen die lactosevrij ijs willen. Daarnaast maakt ze ijs in de smaken vanille, chocolade, pistache, stracciatella, caramel zeezout, yoghurt-honing granen en soms kokos. Met de herfst in zicht heeft ze ook nog wat andere smaken in petto. De klanten kunnen nu nog kiezen uit een bakje of een hoorntje. En wie slagroom wenst, kan ook terecht.
Jannie: ,,Ik heb geen site, maar wel lekker ijs. Ik zie mensen met kinderen regelmatig langsfietsen. Als ze dan het ijsje op de sokkel ontdekken, steken ze regelmatig even aan. Ze eten een ijsje en gaan weer. Vooral als het mooi weer is, weet de klant het hier steeds beter te vinden. Als het weer omslaat, ga ik ook ijstaarten en literbakken voor de feestdagen maken. Met een ijsje doe je bijna iedereen een plezier.’’

Ambachtelijk ijs op Maat, Kweldamweg 36, Sliedrecht. Telefoon 06-27166515 of mail info@ijsmaatje.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie